TUREM, törenle eğitime başladı

TUREM, törenle eğitime başladı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Turizm Eğitim Merkezinde (TUREM), eğitim öğretim yılı, düzenlenen törenle başladı.
     TUREM binasında gerçekleşen törene, İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Bayır, Okul Müdürü Serkan Çalışkan ile turizm sektöründen çok sayıda davetli katıldı.
     Arslan açılışta yaptığı konuşmada, İŞKURun yaptığı çalışmaların amacının istihdamı artırmakla işsizlik gibi bir sorunun Türkiyeye yansımasını en aza indirmek olduğu belirtti.
     Arslan, İŞKURa gelen vatandaşları istihdam etmeye yardımcı olduklarını belirterek, bu çalışmalarda tarafların gönüllü davranarak bu işi istemelerinin önemli olduğunu söyledi.
     Arslan, şunları kaydetti:
     İşte başarılı olmanın en önemli püf noktası işi sevmektir ve sıra dışı olmaya çalışmaktır. Turizm Eğitim Merkezi bu alanda ülkemizdeki pek önemli merkezlerden bir tanesi. Burada çalışan arkadaşlar eğitim konularında son derece eğitimliler. Bir servis elemanı olmak o kadar önemli değil, en iyi servis elemanı olmak ve bu sektörde Gel, bizde calış dedirtecek şekilde servis elemanı olmanız gerekiyor. Dolayısıyla bu sizlere sunulan fırsatları çok iyi değerlendirmeniz gerek.
    
     -Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Bayır-
    
     Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Bayır ise TUREM binasını daha iyi imkanları olan farklı bir yere taşıdıklarını ifade ederek, o binanın da en az burası kadar güzel olacağını belirtti.
     Aranan eleman olmaktan başka şansları olmadığını dile getiren Arslan, 4-6 ay stajla bu iş olmuyor. En iyi şekilde kendiniz yetiştirip turizm sektörü temsilcilerinin gözüne girmeniz gerekiyor. Aradıkları eleman olmak zorundayız diye konuştu.
    
     Muhabir: Esra Karamuk-Özkan Beyer
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber TUREM, törenle eğitime başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER