Turist oranlarında Mısır, en hızlı büyüyen

Turist oranlarında Mısır, en hızlı büyüyen ülke oldu -AKTOBun derlediği verilere göre 2012 yılının ilk 10 ayında Akdeniz çanağında yer alan ülkeler arasında geçen yılın aynı dönemine göre ziyaretçi sayısını en fazla arttıran ülke Mısır o


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) derlediği verilere göre 2012 yılının ilk 10 ayında Akdeniz çanağında yer alan ülkeler arasında geçen yılın aynı dönemine göre ziyaretçi sayısını en fazla arttıran ülke yüzde 17.8lik oranla Mısır oldu.
     AKTOB Ar-Ge biriminden yapılan açıklamaya göre 2012 yılının ilk 10 aylık döneminde Türkiyeyi 28 milyon 307 bin turistin ziyaret etti. Açıklamada, Akdeniz çanağında en fazla ziyaret edilen ülkenin 52 milyon 53 bin kişiyle İspanya olduğu bildirilirken, Yunanistanı 10 milyon 957 bin, Mısırı ise 9 milyon 391 bin turistin ziyaret ettiği kaydedildi. Açıklamada, Mısırın geçen yılın aynı dönemine oranla ziyaretçi sayısını yüzde 17.8, İspanyanın yüzde 3.1, Türkiyenin ise 0.5 arttırdığı kaydedildi.
     Yunanistan ziyaretçi sayısının ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.38 oranında düştüğü vurgulandı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Süleyman Elçin
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Turist oranlarında Mısır, en hızlı büyüyen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER