Turistik işletmelerde Yeşil Anahtar uygulaması

Turistik işletmelerde Yeşil Anahtar uygulaması


ANTALYA (A.A) - Dünyada 49 ülkede uygulanan, turizm alanlarındaki çevrenin korunması yönündeki girişimleri ödüllendirerek destekleyen, iklim değişikliğinin önlenmesine ve sürdürülebilir turizme katkıda bulunmayı amaçlayan uluslararası bir eko-etiket olarak bilinen Yeşil Anahtar uygulaması Antalyadaki turizm işletme temsilcilerine anlatıldı.
     Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından desteklenen Uluslararası Yeşil Anahtar programı kapsamında Antalya ve Manavgatta toplantılar düzenlenerek, turizm işletmelerin çevrenin korunması amacıyla yıl içinde yaptıkları çalışmalar değerlendirildi.
     Programa katılan Tekirova Güral Premier Otelinin Çevre Yüksek Mühendisi Uğur Burhan Yıldırım, otelin program kapsamında başarılı görüldüğünü açıkladı. Turistik işletmelerde çevre yönetimi ve eko-etiket uygulamalarının turizmin geleceği açısından önemli olduğunu ifade eden Yıldırım, tesiste örnek çevre koruma uygulamalarına imza attıklarını ve bu doğrultuda Tekirova ve yöresindeki turistik işletmelere öncülük ettiklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Turistik işletmelerde Yeşil Anahtar uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER