Turizm Haftası etkinlikleri

Turizm Haftası etkinlikleri


KARS (A.A) - Karsta Turizm Haftası törenle kutlandı.
     Program kapsamında Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, emniyet müdürlüğünde görevli 3 polis memuru tarafından Turizm Haftası dolayısıyla oluşturulan fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
     Sergideki fotoğrafları inceleyen Tepe ve beraberindekiler, daha sonra halk koşusunu başlattı.
     Namık Kemal Kültür Merkezinde devam eden programda konuşan Vali Tepe, Karsın turizm potansiyeliyle öne çıkabilecek il olduğunu belirterek, bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Bunu sağlamak için sadece yatırımların yeterli olmayacağına dikkati çeken Tepe, "Bir ile gelen misafirin en önemli izlenimi taksiden başlıyor. Genellikle şehrin nabzı taksiciden tutuluyor. Dolayısıyla ilimizin turizmi taksiciden başlayıp garsonuna kadar devam eden süreçte toplumun tüm katmanlarıyla beraber bir seviyeye gelir" dedi.
     Tepe, özellikle yurt dışında toplumun tüm kesimlerinin turizmden gelir elde ettiğini ifade ederek, "Turizmi, sadece otel, lokanta işleten arkadaşlarımızın gelir kapısı gibi görmeyip bunu tabana, Ayşe teyzemize kadar ulaştırmamız lazım ki turizmi kendimize bir hedef seçebilelim" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen halk koşusu, resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödül verildi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Turizm Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER