Turizm Konseyi yurt içi ve yurt

Turizm Konseyi yurt içi ve yurt dışı fuarları değerlendirdi -Turizm Konseyi Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında toplandı


MUĞLA (A.A) - Turizm Konseyi Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında toplandı.
     Valilik 75. Yıl Toplantı Salonundaki toplantıda yurt içi ve yurt dışında katılım sağlanan fuarlar değerlendirildi.
     Bölgede turizmin geliştirilmesine yönelik faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda konuşan İl Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer, Hollandada düzenlenen Utrech Fuarına Muğladan Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Datçanın katılım sağladığını söyledi.
     Fuarda Muğla standına yoğun ilgi olduğunu belirten Özer, Utrech Fuarından sonra 96 ülkenin yer aldığı yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği Stuttgard Fuarına katıldıklarını kaydetti.
     Almanya pazarının çok önemli olduğunu belirten Özer, Almanyadaki Stuttgard, Mainz, Duesseldorf fuar alanında ziyaretçi sayısının çok fazla olduğunu, bire bir tüketiciye ulaşmak için bu fuarlara katılım sağlanması gerektiğini dile getirdi.
     İngiliz Seyahat Acenteler Birliği Kongresinin Muğlada yapılması için çalışmaların sürdüğüne işaret eden Özer, 2013 yılı ve sonraki yıllarda bölgeye daha fazla turist çekebilmek için çalışmaların büyük bir özveriyle devam ettiğini anlattı.
     Alman tur operatörü Berge&Meer temsilcisi Andrea Bohnsack ise Muğlanın çok güzel bir bölge olduğunu belirterek, Fakat Almanyada bilinirliği çok az. Yapılacak tanıtım çalışmalarıyla Muğla, Almanyada daha fazla tanıtılabilir. Böylece Almanyadan Muğlaya daha fazla turist çekilebilir dedi.
     Berge&Meer olarak müşteriyle bire bir iletişime geçtiklerini ve doğrudan satışta Almanyanın birinci firması olduklarını dile getiren Bohnsack, TV reklamları, kataloglar, doğrudan posta, internet reklamı, web site ve basılı medyanın etkin bir şekilde kullanılması halinde Almanyadan Muğlaya gelen turist sayısında büyük artış olacak. Türkiyede Muğlanın, Bodrumun, Fethiyenin, Datçanın, Marmarisin olduğunu anlatarak tüm bölgenin tanıtılması gerekli diye konuştu.
     Emitt, Zürih ve Vilnius fuarlarına katılma kararlarının alındığı toplantıya, Muğla Valisi Fatih Şahin, Kültür ve Turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Berge&Meer, Arsnova Media, Fethiye Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı, Bodrum Deniz Ticaret Odası, Dalaman ATM Dış Hatlar Genel Müdürlüğü ve Milas-Bodrum Havalimanı Terminal İşletme Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Turizm Konseyi yurt içi ve yurt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER