Turizmi değerlendirme toplantısı

Turizmi değerlendirme toplantısı -Ankara Valisi Yüksel: Özellikle Akdeniz çanağındaki ülkelerde turizmin geleceği mi, geleceğin turizmi mi konusu tartışılmaya başlandı -Dünya Turizm Örgütü 2012de bu sektörde dönen parayı


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, turizmde yeni başlıkların ortaya çıktığını belirterek, Özellikle Akdeniz çanağındaki ülkelerde turizmin geleceği mi, geleceğin turizmi mi konusu tartışılmaya başlandı dedi.
     Ankara Valisi Yüksel, bir otelde, turizm sektör temsilcileri ve il yöneticileriyle turizmi değerlendirme toplantısında bir araya geldi.
     Yüksel, toplantıda, Ankarayı turizmde öne çıkarmaya çalıştıklarını ifade ederek, sık sık bu konuyu gündeme getirdiklerini, bugünlerde ise turizmi konuşmanın tam zamanı olduğunu söyledi.
     Turizm sektörünün de diğer alanlarda olduğu gibi sürekli bir değişim, dönüşüm süreci yaşadığını vurgulayan Yüksel, bu sektörün her geçen gün hem ekonomik hem de stratejik cazibesinin arttığını ifade etti.
     Turizmin bir endüstri haline geldiğine işaret eden Vali Yüksel, Dünya Turizm Örgütü 2012de bu sektörde dönen parayı 855 milyar dolar civarında açıkladı. Seyahat eden insan sayısı ise 1,5 milyar civarında belirtildi. Bizim yapmamız gereken şey kavram kargaşalarından kaçınarak bunu iyi analiz etmek dedi.
     Son birkaç aydır özellikle Akdeniz çanağında, turizmde lider ülkelerde yeni başlıkların tartışıldığını kaydeden Alaaddin Yüksel,şöyle devam etti:
     Geçtiğimiz günlerde turizmde söz sahibi ülkelerin katıldığı İspanyadaki çok önemli bir toplantıda yeni turist profilleri ve bunların beklentileri tartışıldı. Son ortaya konulan turist profili eğer bu alanda ilerlemek istiyorsak bizi de çok ilgilendiriyor. Ayakkabı bile satsanız arz ve talebi tartma durumunuz var. Özellikle Akdeniz çanağındaki ülkelerde turizmin geleceği mi, geleceğin turizmi mi konusu tartışılmaya başlandı.
     Yüksel, kısa süreli tatillere çıkan ama bavulunu hep evinde hazır tutan, sosyal medyadan çok etkilenen yeni model bir turist profilinin ortaya çıktığını, bu yeni profilde Ankaranın alabileceği rolü tartışmak gerektiğini söyledi.
     Ankarayı bir altın külçesine benzeten Yüksel, Ankaranın turizm alanında çok zengin birikime sahip olduğunu dile getirdi.
    
     -Turist profili değişiyor-
    
     Ankara İl Kültür Turizm Müdürü Doğan Acar da turizmde güvenliğin önemli bir unsur olduğunu, Ankaranın en güvenilir şehir sıralamasında ilk sıralarda bulunduğunu anlattı.
     Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Ankaranın, turizmin pek çok alanında kullanılabilecek malzemeyi barındırdığını, bu malzemelerin ortaya çıkarılması amacıyla çeşitli projelere destekler verdiklerini ve yurt dışında fuarlara katılarak başkenti tanıtmaya çalıştıklarını bildirdi.
     ATO Başkanı Salih Bezci, uzun yıllardır yapımı planlanan Ankara Fuar ve Kongre Merkezinin bu sene içinde başlayacaklarını söyledi.
     Ankara Alışveriş Festivalinin de bu yıl tekrarlanacağını bildiren Bezci, bunun yanı sıra dünya genelinde tema parklara ilginin her geçen gün arttığını bu nedenle Ankaraya bir de tema park yapmak istediklerini ve destek beklediklerini vurguladı.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Turizmi değerlendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER