Türk bayrağını Rioda dalgalandırmak istiyor

Türk bayrağını Rioda dalgalandırmak istiyor -Judo Milli Takım Sporcusu Nazan Akının 2016da Rio de Janeiroda düzenlenecek olimpiyat oyunları için çalışmalarına başladığı bildirildi


MERSİN (A.A) - Judo Milli Takım Sporcusu Nazan Akının 2016 yılında Brezilyanın ikinci en büyük kenti Rio de Janeiroda düzenlenecek olimpiyat oyunlarında Türk Bayrağını birinci olarak dalgalandırmak için çalışmalarına başladığı bildirildi.
     Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, olimpiyat oyunlarının hazırlıklarına başlayan Akın, tanita vücut analizi cihazından geçirilerek vücut yağ oranı, kas oranı, metabolizma yaşı ve birçok vücut değeri belirlendi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Akın, olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanarak, Türkiyeye yeni başarılarla dönmek istediğini söyledi.
     Bilkent Sports International Mersin Genel Müdürü Murat Uzunyurtun, 2016 Rio Olimpiyatlarında kendisine destek sözü verdiğini belirten Akın, Bana verilen desteklerle daha güçlü hale gelerek, Türkiyenin judodaki başarı çıtasını yükseltmek istiyorum. 2016 Rio Olimpiyatlarında birinci olarak Türk Bayrağını Rioda dalgalandırmak beni gururlandıracaktır diye konuştu.
     2012 Londra Olimpiyatlarında Türkiyeyi Judo branşında temsil eden genç sporcu ülkeye paralimpik oyunlarda 2. olarak dönmüştü.
     Genç sporcu aldığı bu dereceyle ülkeye olimpik ve paralimpik oyunlarda ilk gümüş madalyayı kazandırmıştı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Türk bayrağını Rioda dalgalandırmak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER