Türk bilim adamı, ABDde meslektaşlarına seslenecek

Türk bilim adamı, ABDde meslektaşlarına seslenecek -ESOGÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Görenek, ABD Kardiyoloji Kongresinde konuşma yapacak


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, Amerikan Kardiyoloji Kolejinin 9-11 Martta ABDnin San Francisco kentinde gerçekleştireceği kongreye konuşmacı olarak davet edildi.
     ABD ve dünyanın en seçkin kardiyoloji kongrelerinden biri olan ABD Kardiyoloji Kongresine davet edilen Avrupa Kardiyoloji Derneği Eğitim Komitesi üyesi de olan Prof. Dr. Görenek, kongrede yetişkinlerdeki en yaygın çarpıntı türü olan atriyum fibrilasyonunda inme gelişimi hakkındaki deneyimlerini meslektaşlarıyla paylaşacak.
     Avrupa Kardiyoloji Derneği, 2010 ve 2012 yıllarında yayınladığı bilimsel kılavuzlarda atriyum fibrilasyonunda inme risklerini ve hastalığın nasıl tedavi edilebileceğini tüm ayrıntıları ile ele almıştı. Söz konusu kılavuzların hazırlanmasında etkin görev almış Prof. Dr. Görenek, Kasım 2012de Los Angelesda ABD Kardiyoloji Kongresinde de kalp çarpıntıları konusunda konuşma yapmış, ayrıca bir bilimsel oturuma da başkanlık etmişti.
    
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Türk bilim adamı, ABDde meslektaşlarına seslenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER