Türk Büro

Türk Büro-Sen Bitlis Temsilciliği basın açıklaması yaptı


BİTLİS (A.A) - Türk Büro-Sen Bitlis Temsilcisi Adnan Nacaroğlu, yoğun iş yükü altında ezilen adliye çalışanlarının haklarının verilmesi için basın açıklaması yaptı.
     Nacaroğlu, yaptığı açıklamada, ülke gündeminde en çok tartışılan konuların başında adalet ve adaletin kararları geldiğini belirtti.
     Her geçen gün artan suçlarla birlikte yeni kurulan adliye binalarında sürekli istihdam edilen memurlara rağmen, adalet hizmetlerinin sağlıklı bir yapıya kavuşamadığını iddia eden Nacaroğlu, şöyle konuştu:
     Adalet çalışanları, ağır iş yükü altında ezilirken, yetmezmiş gibi kazanılmış hakları tek tek ellerinden alınmakta. Önce banka promosyonunda yaşanan haksızlıkların ardından, servis ücreti ödenekleri kaldırıldı. Şimdi de fazla mesai ücretleri kaldırılıyor. En zor şartlar altında çalışan kamu personeli adalet çalışanlarıdır. Buna rağmen en çok hakkı yenen ve hor görülen kesim de bunlardır. Adalet çalışanlarının her şeyden önce insanca muamele görmelerini, emeklerinin karşılığını almalarını ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istiyoruz. En büyük haksızlık ve adaletsizlikler adliye çalışanlarına uygulanmakta.
     En keyfi işlemler ve uygulamalarla adliye çalışanlarının yok sayıldığını ileri süren Nacaroğlu, adliye çalışanları adalet dağıtma hizmetini sunarken, kendileri için adalet talep ettiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Selcan Bayar / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER