Türk Dil Bayramı kutlanıyor

Türk Dil Bayramı kutlanıyor -Büyükşehir Belediyesi Gülen Yüzler Deniz Yıldızı öğrencileri, Türkçenin düzgün ve doğru kullanımına dikkat çekmek amacıyla Türkçeye Çağrı Buluşması isimli etkinlik düzenledi


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Gülen Yüzler Deniz Yıldızı öğrencileri, Türkçenin düzgün ve doğru kullanımına dikkat çekmek amacıyla Türkçeye Çağrı Buluşması isimli etkinlik düzenledi.
     Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Belediye Eğitim Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu ve Gülen Yüzler Deniz Yıldızı öğrencileri katıldı.
     Refik Tuzcuoğlu, yaptığı basın açıklamasında, dilimize sahip çıkılması ve Türkçenin düzgün kullanılması gerektiğini belirterek, Bu gün Türk Dil Bayramı etkinliği için bir araya geldik. Bir milletin en önemli kültür varlığını dil oluşturuyor. Nasıl ülkemizi düşmanlara karşı koruyorsak dilimizi de kültürel yozlaşmaya ve yabancı kültürlerin etkisine karşı korumalıyız dedi.
     Köklü tarihimizin olduğunu vurgulayan Tuzcuoğlu, geçmişten günümüze harmanlanan Türkçemizin, yabancı kültürlerin etkisiyle karşı karşıya olduğunu belirterek şöyle konuştu:
     Dilimiz her geçen gün yabancı kelimelerle tahrip edilmeye çalışılıyor. Türkçeye sahip çıkmak, sevgi ve barışa sahip çıkmak demektir. Türkçe ilk defa kafiyenin kullanıldığı dil olma özelliğini gösteriyor. Yabancı kelimelerin istilası altında ki Türkçemize sahip çıkmak adına Gülen Yüzler Deniz Yıldızı projesi kapsamında burada mesaj vermeye çalıştık. Hepimizin dil bayramı kutlu olsun.
     Gülen Yüzler Deniz Yıldızı öğrencisi Rabiya Alkaçta Türkçe kullanımına önem verilmesi gerektiğini kaydedip, yabancı kaynaklı kelemeler yerine, Türkçe kelimelerin kullanılmasını istedi.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Türk Dil Bayramı kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER