Türk Diş Hekimleri Günü Ağız ve

Türk Diş Hekimleri Günü Ağız ve Diş Sağlığı Haftası -SDÜ Rektörü İbicioğlu: -Diş Hekimliği Fakültesi bizim çok hızlı markalaşacağımız fakültelerden biridir


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Diş Hekimliği Fakültesi bizim çok hızlı markalaşacağımız fakültelerden biridir dedi.
     Türk Diş Hekimleri Günü Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törene SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. İskender Akkurt, Prof. Dr. Mehmet Numan Tamer, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman ile davetliler katıldı.
     Rektör Prof. Dr. İbicioğlu, törende yaptığı konuşmada, Türk diş hekimlerinin Türkiyede ağız ve diş sağlığı alanında daha fazla nelerin yapılması konusunda tartışması gerektiğini söyledi. Üniversite olarak sağlık bilimlerine ayrı önem verdiklerini ifade eden İbicioğlu, gösterilecek çaba ile SDÜnün gelecekte sağlık biliminde marka olabileceğini kaydetti.
     İnsan kaynağı açısından iyi durumunda olduklarını belirten İbicioğlu, şöyle konuştu:
     Amerikada geçen günlerde yaptığımız ziyarette bizim donanımımızın Amerika ile boy ölçüşecek kadar gelişmiş olduğunu gördük. Türkiye ve üniversite olarak adeta fırlatılmaya hazır bir roket gibiyiz. Kısa süre içerisinde büyük gelişmeler gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi oldukça donanımlı. Fakültemizin sahip olduğu akademik kadro ve fiziksel güzelliği ile en güzel fakültelerimizden bir tanesidir. Biz bütçe ve mali planlama ve yönetimde fakültemizi her zaman pozitif ayrımcılık yaptık.
     SDÜ Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinin farklı alanlara yoğunlaşmak zorunda olduğunu da belirten İbicioğlu, Diş Hekimliği Fakültesi bizim çok hızlı markalaşacağımız fakültelerden biridir dedi.
     Ispartada kök hücre çalışmalarına da başlayacaklarına değinen İbicioğlu, SDÜ Diş Hekimliği Fakültesini Türkiyede liderlik konumuna getirmek için çalışacaklarına değindi.
     SDÜ Diş Hekimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman da toplumun doğumdan itibaren düzenli diş hekimi kontrolü ve eğitim yoluyla diş hekimine ihtiyaç duyulan yaşın yükseltilebileceğini kaydetti. Bu konuda herkese görev düştüğünü anlatan Türkkahraman, 2012 yılında büyük atılımlar yaptıklarını, SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi olarak özveri ile çalışarak kalitelerini yüzde 100 artırdıklarını belirtti.
     Türkkahraman, 2013 yılında yapacaklarını projelerle hedeflerini gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Türk Diş Hekimleri Günü Ağız ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER