Türk Diyanet Vakıf

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Ünal: -Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının, topluma önderlik etme, öncü ve örnek olma gibi özelliği vardır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının, topluma önderlik etme, öncü ve örnek olma gibi özellikleri bulunduğunu söyledi.
     Ünal, sendikanın, Afyonkarahisarın İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesinde bir otelde düzenlenen değerlendirme toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığının kendileri için büyük öneme sahip olduğunu bildirdi.
     Din görevlilerinin, tüm siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli olduğuna dikkati çeken Ünal, şöyle konuştu:
     Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının, topluma önderlik etme, öncü ve örnek olma gibi özelliği vardır. En ücra köşede devlet memuru sıfatıyla fedakarca görev yapmanın hazzını duyan Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının da diğer kamu çalışanları gibi problemleri bulunmaktadır. Bu problemleri teşhis ederek, çözüm yollarını da göstererek çalışma hayatına katkı sağlamanın mücadelesini yapmaktayız. Devletin asli unsuru olan kamu çalışanlarının, hangi sendikaya üye olacağını veya olamayacağını bilecek kadar anlayışı, feraseti ve cesareti vardır. Herkes kendi işiyle uğraşır ve kendi alanında başarılı olursa, bu ülkenin kalkınmasına o kadar yararlı olacaktır.
     Ünal, din görevlilerinin, eğitim ve sağlık nedeniyle nakillerde yer değişikliği taleplerinin öncelikli olarak karşılanmasını, ilahiyat fakültelerine dikey geçişlerde, Dikey Geçiş Sınavına girme koşulunun kaldırılmasını, 4/B sözleşmeli istihdamının sona erdirilmesini ve bu statüde çalışanların kadroya alınmasını talep ettiklerini anlattı.
     Ücra köşelerde görev yapanlar başta olmak üzere din görevlilerinin lojman sorunlarının çözülmesini ve kırsal kesimde görev yapanlara mahrumiyet tazminatı verilmesini istediklerini bildiren Ünal, Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi.
     Sendikanın faaliyetlerine ilişkin sunumlar yapılmasıyla sona eren toplantıya, Afyonkarahisar, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde ve Kayseri illerinden sendika temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Burak Aydın / Mustafa Güngör / Sedat Gök
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Türk Diyanet Vakıf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER