Türk Dünyası Kültür Başkenti: Eskişehir

Türk Dünyası Kültür Başkenti: Eskişehir -Vali Koçdemir: -"Eskişehirde bu iki şey, (Mahalleler Arası Tiyatro Yarışması ve vatandaşların geleneksel kıyafetleriyle bir gün geçirmesi) eğer 4-5 sene ısrarla yapılırsa, bütün dünyanın di


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Mahalleler Arası Tiyatro Yarışması ve vatandaşların geleneksel kıyafetle bir gün geçirmesinin 4-5 sene ısrarla yapılması halinde, bunun dünyanın dikkatini çekeceğini ve takdir toplayacağını söyledi.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Koçdemir, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Danışma Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
     Bugüne kadar yürütülen ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında kurul üyelerini bilgilendiren Koçdemir, şunları kaydetti:
     "Eskişehirde bu iki şey, eğer 4-5 sene ısrarla yapılırsa, bütün dünyanın dikkatini çeker, takdirini toplar. Bunlardan birincisi, Mahalleler Arası Tiyatro Yarışması. Her sene bir tema belirleniyor. Senaryosunu mahalleli yazıyor, kostüm, ışık, sahneleme, hepsi onlar tarafından yapılıyor. İçlerinde profesyonel insan olmuyor. Sadece mahallede oturma şartı arıyoruz. Bazen ışıkla, kostümle ilgili olsun ya da aradaki diyaloglarda profesyonel tiyatrocuların akıl edemediği çözümler buluyorlar."
     Yaşatıldığı takdirde Eskişehire dünya çapında değer katacak ikinci etkinliğin ise vatandaşların geleneksel kıyafetleriyle bir gün geçirmeleri olduğunu belirten Koçdemir, şöyle devam etti:
     "Diyoruz ki, Eskişehirli 29 Ekimde bir gününü geleneksel kıyafetleriyle yaşasın. Tören yapmasın, geçit yapmasın, halk oyunları oynamasın, kortej oluşturmasın. Ama berberse, geleneksel kıyafetiyle çalışsın. İşi müsaade ediyorsa, o şekilde çalışsın. Bu Eskişehirin göçlerle beraber, birlikte yaşamanın çok güzel bir örneği olduğu gerçeğini görsel bir şekilde ortaya koyacaktır. Bu, bütün dünyanın dikkatini çekecek bir şey olacaktır. Eskişehir, sayısız göçmen topluluğuyla her şehirde görülmeyen çok zengin bir kültüre sahip."
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türk Dünyası Kültür Başkenti: Eskişehir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER