Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Çevre

Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Çevre ve Şehircilik Bakanları Konsey Toplantısı -Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Kurultayı düzenlemedeki gayemiz dünyamızın gelişmesi, milletlerin yakınlaşması, komşuluk ilişkilerinin


TRABZON (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayını düzenlemedeki gayelerinin dünyanın gelişmesi, milletlerin yakınlaşması, komşuluk ilişkilerinin artması, mimari eserlerin korunması ve geliştirilerek günümüze taşınması gibi konuları ele almak olduğunu söyledi.
     Bakan Bayraktar, Trabzon Valiliği A Toplantı Salonunda düzenlenen, Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Çevre ve Şehircilik Bakanları Konsey Toplantısının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, toplantının 5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayının sonuç bildirgesini oluşturmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
     Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen kurultayda ele alınacak sunumların süzgeçten geçirildikten sonra bir sonuç bildirgesi oluşturulacağını ve yaklaşık bir ay sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün tensip buyurması durumunda deklare edileceğini ifade eden Bakan Bayraktar, Kurultayı düzenlemedeki gayemiz dünyamızın gelişmesi, milletlerin yakınlaşması, komşuluk ilişkilerinin artması, mimari eserlerin korunması ve geliştirilerek günümüze taşınması gibi konuları ele almaktır. Bu etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için de çok mutluyuz dedi.
     Bakan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcıkın da bulunduğu toplantıda, Trabzon Valiliği adına toplantıya katılan ülkelerin temsilcilerine gümüş telkariden hazırlanmış hediyeler verdi.
     Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Çevre Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER