Türk Gıda Kodeksi Ekmek Tebliği hakkında

Türk Gıda Kodeksi Ekmek Tebliği hakkında bilgilendirme toplantısı


ŞANLIURFA (A.A) - Türk Gıda Kodeksi Ekmek Tebliği hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Fırıncılar Odasınca, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar, bir konuşma yaptı.
     Ekmek ve ekmek çeşitlerinde 1 Temmuz 2012 tarihine kadar tuz oranının azaltılacağını böylece daha sağlıklı üretim sağlanmış olacağını aktaran Yeşilnacar, ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmeklerin kasap, manav ve pazar gibi yerlerde piyasaya arz edilmeyeceğini belirtti.
     Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmeklerin, kasalarda ekmek taşıma araçlarının içine bulaşma riskini engelleyecek biçimde yerleştirilmemesi gerektiğine değinen Yeşilnacar, şunları kaydetti:
     Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmekler dış etkenlerden zarar görmeyecek şekilde tamamen kapalı, ekmek ve ekmek çeşitleriyle unlu mamullerin taşınması dışında herhangi bir taşıma işleminde kullanılmayan, tavan, zemin ve duvarları su geçirmeyen, zararlı ve mikroorganizmaların yerleşmesine izin vermeyen, pürüzsüz, kolay temizlenen ve dezenfekte edilebilen malzemeden yapılan taşıtlarda taşınır. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmekler satış noktasına getirildiğinde, ekmek kasaları açıkta bırakılmaz, zemin ve dış ortamla teması engellenir, palet üzerinde olacak şekilde temiz bir ortama konulur. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmekler satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında veya tezgahında muhafaza edilir ve satıcı kontrolünde satılır.
     Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, esnaf olarak halkın sağlığı ve hijyene dikkat etmek zorunda olduklarını belirtti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Türk Gıda Kodeksi Ekmek Tebliği hakkında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER