Türk girişimciler İtalyada

Türk girişimciler İtalyada -Girişimciliğe İlk Adım projesi kapsamında 7 öğrenci bir hafta boyunca İtalyaya gitti


ANTALYA (A.A) - Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Antalya Şubesinin düzenlediği Girişimciliğe İlk Adım projesi kapsamında 7 öğrenci bir hafta boyunca İtalyaya çeşitli ziyaretlerde bulundu.
     JCI Antalya Şubesi, İtalyan Young Effect Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü Girişimciliğe İlk Adım projesi kapsamında Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri İtalyanın Magenta kentinde bir hafta boyunca İtalyan girişimcilerle bir araya geldi.
     Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının sağladığı hibe ile finanse edilen seyahatte, Türk öğrenciler, projenin ortağı İtalyan Young Effect Derneğini ziyaret ederek çeşitli seminerlere katıldı.
     İtalyada bulunan STF-BWE Firmasını da ziyaret eden öğrencilere, firmanın insan kaynakları müdürü Massimo Cestaro ve teknik ekibi girişimcilik hikayelerini anlatarak, fabrikalarının üretimi, satış ve pazarlamaları ile ilgili bilgi verdi.
     Öğrenciler, İtalyada son gece Türk ve İtalya kültürlerinin paylaşıldığı Kültür Gecesi düzenlendi. İtalyan ve Türk yiyecek ve içeceklerinin sergilendiği gecede, Türk kahvesinin yapımı canlı olarak anlatılarak İtalyan misafirlere ikram edildi. Gecede ayıca kına gecesi canlandırıldı.
     Proje sorumlusu Seray Şener, öğrenciler ile birlikte yaptıkları İtalya seyahatinin başarılı geçtiğini belirterek, Avrupadaki girişimcilik örneklerini yerinde görme imkanı bulduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Türk girişimciler İtalyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER