Türk hacıların gıda güvenliği Iğdır Üniversitesine

Türk hacıların gıda güvenliği Iğdır Üniversitesine emanet


IĞDIR (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığının Türk hacıların gıda güvenliği ve hijyen konusunda Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi dekan yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt ile Yrd. Doç. Dr. Önder Yıldızı görevlendirdiği bildirildi.
     Iğdır Üniversitesinden yapılan açıklamada, Yurt ile Yıldızın kutsal topraklarda 2012 yılı umre ve hac organizasyonlarında Mekke ve Medinede yemek veren şirketlerin satın aldığı gıda maddelerini denetleyerek, yemek hazırladıkları mutfakların ve yemekhanelerin kontrolünü yapacağı, yemek şirketlerinin ihale şartlarına uygun yemek çıkarıp çıkarmadıklarını tespit edeceği ifade edildi.
     Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurtun, görev yerine gitmeden önce Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmazı ziyaret ettiği belirtilen açıklamada, Yurtun bu ziyarette Diyanet İşleri Başkanlığının onayıyla gıda mühendisliği bölümü tarafından hazırlanan çalışmalar hakkında bilgi verdiği vurgulandı.
     Prof. Dr. Yılmazın da hac ve umre organizasyonlarında ilk kez olarak uygulamaya konulan projenin Iğdır Üniversitesi tarafından geliştirilmesinin önemli olduğunu belirttiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Türk hacıların gıda güvenliği Iğdır Üniversitesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER