Türk halkı Suriyeli sığınmacılara kucak açtı

Türk halkı Suriyeli sığınmacılara kucak açtı -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak sığındıkları Türkiyede Kilisteki konteyner kent ile Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraştaki çadır kentler ile bazı okullara yerleştirilen ya da kiraladıklar


ŞANLIURFA (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak sığındıkları Türkiyede Kilisteki konteyner kent ile Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraştaki çadır kentler ile bazı okullara yerleştirilen ya da kiraladıkları evlerde yaşamını sürdüren Suriyelilere devletin yanı sıra bölge halkı da sahip çıktı.
     Suriyedeki olaylar dolayısıyla sınır kapılarından ya da mayınlı bölgeden geçerek Türkiyeye gelen Suriyeliler, sınırdaki illerden Kilisteki konteyner kent ile Şanlıurfa ve Gaziantepteki çadır kentler ile Kahramanmaraştaki çeşitli okullara yerleştirildi.
     Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan mülteciler için Afet ve Acil Durum Genel Müdürlüğü koordinesinde valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları seferber oldu.
     Durumu daha iyi olan Suriyeliler ise bölgedeki kentlerde kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Bölge halkı da ülkelerindeki olaylar nedeniyle mağdur olan ve Türkiyeye gelen Suriyelilere misafirperverliklerini en iyi şekilde göstererek kucak açıyor.
     Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Kahramanmaraşa gelen Suriyeliler, bölge halkının güler yüzü ve dostane yaklaşımıyla savaşın acısını bir nebze olsun unutmaya çalışıyor. Türkiye, imkanlarıyla, Türk halkı da hoşgörü ve güler yüzüyle Suriye halkının yanında olduğunu bütün dünyaya ilan ediyor.
    
     -İnsanların onlara kucak açtığını gördük
    
     Ortadoğu ülkeleriyle ilişkilerde etkin rol alan ve daha önce Şanlıurfanın, Suriyenin Rakka, Halep ve Haseki kentleriyle kültür köprülerinin koordinatörlüğü görevini üstlenen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Halil Özcan, Suriyede yaşanan iç karışıklıkta Türkiyenin bu ülkenin halkının yanında yeraldığını ve olaylardan kaçan yaklaşık 100 bin Suriyeliye Türkiyenin kucak açtığını söyledi.
     Türk halkının sığınmacı Suriyelilerden rahatsız olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Özcan,milletvekilleri olarak sık sık bölgedeki vatandaşlarla ve Suriyelilerle görüştüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Türkiyede rahatsızlık diye bir şeyle karşılaşmadık, gittiğimiz her yerde insanların onlara kucak açtığını gördük. Suriyelilerle; tarihi, kültürel, coğrafi ve akrabalık bağımız var. İnsan akrabasından ve kardeşinden sıkıntı ve şikayet duyabilir mi- Bu hiç mümkün değil, hiç rastlamadık. Çünkü rahatsızlık verecek bu durumları yok bu kardeşlerimizin, nerede ve niçin rahatsız oluyorlar. Zaten kamptakiler içeride, dışarıya çıkmıyorlar.
     Milletvekili Halil Özcan, son bir ayda Şanlıurfadaki çadır kentleri iki defa ziyaret ettiğini ve buralarda kalan mültecilerle Arapça konuşarak, görüştüğünü de belirterek, Çadır kent ziyaretlerimde sürekli Türkiyeye dua edenleri gördüm. Başbakanımıza, Türkiye ordusuna ve halkına teşekkürlerini belirtiyorlar dedi.
    
     Muhabir: EKİP / Ahmet Caner Baysal / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Türk halkı Suriyeli sığınmacılara kucak açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER