Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yılı -CHP Bartın Kadın Kolları Başkanı Özcan: -Artık seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz


BARTIN (A.A) - CHP Bartın Kadın Kolları Başkanı Fatma Özcan, Artık seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz dedi.
     Özcan, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yılı nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 Aralıkın aynı zamanda kadın hakları günü olduğunu anımsattı.
     Dünyada hiçbir kadının Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim diyemeyeceğini savunan Özcan, şunları kaydetti:
     Bu nedenle, 1934de hiçbir bir ülke kadınının sahip olmadığı seçme ve seçilme hakkı, Kurtuluş Savaşı dahil olmak üzere her alanda üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren Türk kadınına verilmiştir. Günümüzde ise Türkiye Büyük Millet Meclisindeki (TBMM) milletvekillerinin sadece yüzde 14ünü kadınlar oluşturmaktadır. Mecliste bu görevi yapan toplam 78 tane kadın milletvekilimizin olması, yüzde 49,37ü kadınlardan oluşan bir toplumda çok az bir orandır. Bu oran hala erkek egemen bir toplum olduğumuz göstermektedir Kadın hakları günümüzde tüm kadınlarımızın haklarını savunulması ve kadınlarımızı toplumun her alanında daha fazla yer almasını istiyoruz. Artık seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER