Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi -AK Parti Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Kaçar: -AK Parti Kadın Kolları 3 milyon üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütlenmesidir


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, AK Parti Kadın Kollarının 3 milyon üyesiyle dünyanın en büyük kadın örgütlenmesi olduğunu bildirdi.
     Kaçar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyetinde kadınların Avrupa, ABD ve Asyadaki birçok devletten çok daha önce temel haklarına kavuştuğunu belirtti. Hak ve özgürlüklerini kazanan ve bunun bilincine varan kadınların Cumhuriyetin gelişmesine ve ülkenin kalkınmasına büyük katkıda bulunduğunu ifade eden Kaçar, şunları kaydetti:
     Kadınlarımızın ekonomik ve sosyal yaşama katılımda ve karar verme süreçlerinde daha etkin rol oynaması, siyasal alanda daha yüksek oranlarda temsil edilmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. Kadına pozitif ayrımcılığı benimseyen AK Parti iktidarı, kaynakların eşit bir şekilde kullanıldığı, nimetlerin ve külfetlerin eşit bir şekilde paylaşıldığı bir dünya düzeni ve bir ülke düzeni için mücadele etmektedir. Ayrıca AK Parti Kadın Kolları bugün 3 milyon üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütlenmesidir.
     Kaçar, siyasette kadınların sayısı arttıkça, ülkenin gelişiminde hızlanacağını ifade etti.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER