Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr.

Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Çakaloğlu: Ülkemizde bir yılda Hepatit B tedavisine yaklaşık 140 milyon lira harcanmakta. Bu nedenle erken tanı önemli


İSTANBUL (A.A) - Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Çakaloğlu, ülkede bir yılda hepatit B tedavisine yaklaşık 140 milyon lira harcandığını, bu nedenle erken tanının önemli olduğunu söyledi.
     Çakaloğlu, karaciğer yetmezliğine ve karaciğer kanserine yol açan hepatit B virüsü konusunda bilgilendirme toplantısı yaptı.
     Türkiyede, Avrupa ülkelerinden daha fazla hepatit B hastası olduğunu ifade eden Çakaloğlu, şunları söyledi:
     Fakat ülkemizde çocuklara, adolesanlara ve risk gruplarına ücretsiz hepatit B aşısı yapılması genç nüfusta HBV infeksiyonunu azalttı. Asıl sorun tanı konulamamış siroz veya karaciğer kanseri gibi hastalıklara yol açmış HBV infeksiyonudur. Ülkemizde bir yılda hepatit B tedavisine yaklaşık 140 milyon lira harcanmaktadır. Bu nedenle erken tanı önemli.
     Toplantıda, Viral Hepatitle Savaşım Derneği Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Maral, Hepatitle Yaşam Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Başkanı Dr. Hilal Unalmış Duda, Dr. Avukat Mert Van da konuştu.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER