Türk Kızılay Alaplı Şube Başkanı Yiğit:

Türk Kızılay Alaplı Şube Başkanı Yiğit: -Kurbanlıklar eksiksiz olarak dini şartlara uygun noter huzurunda hijyenik bir ortamda kesilecek


ZONGULDAK (A.A) - Türk Kızılayı Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, Kurban Bayramında kurbanlıklar eksiksiz olarak dini şartlara uygun noter huzurunda hijyenik bir ortamda kesileceğini bildirdi.
     Yiğit, yaptığı yazılı açıklamada, Kızılay olarak bu yılda vatandaşların kurban vecibesini yerine getirmesi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla kurban kampanyası başlatıldığını bildirdi.
     Bu yıl da Türk Kızılayının vekaleten kurban kesimi yapacağını anlatan Yiğit, şunları kaydetti:
     Kurbanlıklar eksiksiz olarak dini şartlara uygun noter huzurunda hijyenik bir ortamda kesilecek. Vekaletten kesilen kurbanlar kavurma konserve yapılıyor. Yıl boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Kurban bedeli 675 liradır. Kurban bağışında bulunacak vatandaşlar www.kizilay.org.tr veya telefondan 168 ücretsiz bağış ve iletişim hattı ile 2868 posta çeki, Kızılay hesabı bulunan bankalar ve Türk Kızılayı Alaplı şubesinden 0532 478 0840 ve 0533 311 89 58 nolu telefonlardan bize ulaşabilirler. Ayrıca internet ve Alo 168 bağış hattından 3 taksitle ödeyebilirler. Kurbanlıklar Et ve Balık Kurumu Kombinalarında noter huzurunda dini şartlara uygun ve hijyenik bir ortamda dualarla kesilerek kavurma konserve haline gelerek yıl boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza şubelerimiz aracılığıyla dağıtımı yapılıyor.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Türk Kızılay Alaplı Şube Başkanı Yiğit: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER