Türk Kızılayı, kış hazırlıklarını tamamladı

Türk Kızılayı, kış hazırlıklarını tamamladı -Doğal afetlere karşı 24 saat esasıyla görev yapan ve çetin kış şartlarında Bolu Dağında kalan sürücülerin yardımına koşan Türk Kızılayı Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi, k


DÜZCE (A.A) - Onur Orhan - Ömer Ürer - Doğal afetlere karşı 24 saat esasıyla görev yapan, çetin kış şartlarında Bolu Dağında kalan sürücülerin yardımına koşan Türk Kızılayı Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi, kış hazırlıklarını tamamladı.
     Türk Kızılayı Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7/24 her an bir şey olabilir mantığıyla her zaman hazır beklediklerini belirterek, kış aylarında Bolu Dağında yaşanan aksaklıklara karşı bölgede yoğun faaliyet gösterdiklerini söyledi.
     Personele geçen yılki faaliyetlerle ilgili bilgi verildiğini ifade eden Yılmaz, Şu anda kış için bütün hazırlıklarımız tam, vereceğimiz ikramların hepsi tedarik edilmiş durumda. Kışa karşı daima hazırlıklıyız dedi.
     Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinoptan sorumlu olduklarını anlatan Yılmaz, herhangi bir afete karşı Düzcedeki merkezden bölgeye müdahale edildiğini anlattı.
     Yılmaz, Türk Kızılayının her türlü afete karşı hazır olduğunu dile getirerek, Çeşitli doğal afetler meydana gelebiliyor. Türk Kızılayı her birine karşı hazırlıklarını yapıyor. Hangi afette nasıl hareket edeceğimizi, nasıl müdahale edeceğimizi biliyoruz. Personelimiz de buna karşı eğitilmiş ve yetiştirilmiş durumda diye konuştu.
    
     -Şu anda 6 bine yakın barınma çadırı var-
    
     Barınma ve beslenme, kısmi sağlık ve psiko-sosyal hizmet verdiklerini vurgulayan Yılmaz, Bir çadırkentin jeneratöre de ihtiyacı olabilir, el fenerine de. Bu nedenle bir çadırkentte neye ihtiyaç duyuluyorsa merkezimizde muhafaza etmeye çalışıyoruz. Çadırkentte yaşayan insanların normal yaşamlarından uzak olmaları nedeniyle her türlü şeye ihtiyacı var. Biz de jeneratörden tencereye, plastik kaşıktan terliğe kadar her şeyi tedarik etmeye çalışıyoruz ifadesini kullandı.
     Yazlık ve kışlık çadırların hazırlandığını dile getiren Yılmaz, çadır konseptini değiştirdiklerini, 28 ve 16 metrekarelik çadırlarda 3 ebeveyn odası, mutfak ve salonun yer aldığını belirterek, depolarında 6 bine yakın barınma çadırı bulundurduklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türk Kızılayı, kış hazırlıklarını tamamladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER