Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Eskişehirde:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Eskişehirde: Kalbinde iman olanların, iyilik yanlısı olanların, dara düşenlere yardım etmek isteyenlerin tek adresinin Kızılay olduğunu anlatacağız ve 10 milyon gönüllü üyeli bir portföye sahip


ESKİŞEHİR (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kalbinde iman olanların, iyilik yanlısı olanların, dara düşenlere yardım etmek isteyenlerin tek adresinin Kızılay olduğunu anlatacağız ve 10 milyon gönüllü üyeli bir portföye sahip olacağız dedi.
     Akar, Anadolu Üniversitesi Salon 2009da düzenlenen Türk Kızılayı Afyon, Bilecik Eskişehir, Kütahya, Uşak Bölge Toplantısında yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının 144 yıllık tecrübesiyle ve halkından aldığı manevi güçle önemli bir iyilik kurumu olduğunu söyledi.
     Türk Kızılayını el birliğiyle daha ileriye taşımak için çalışacaklarını belirten Akar, hakkın ve halkın temsilcisi olacaklarını vurguladı.
     Akar, Türk Kızılayının dünyanın her tarafında yardıma muhtaç olanların elinden tuttuğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Geldiğimiz noktada yerimizde sayıp kendi kendimizle iftihar etme vakti geçti. Artık ileriye doğru adımlar atacağız. Şeffafsak daha şeffaf, zenginsek daha zengin olacağız. Her şeyin daha fazlasını yapacağız. Hayır adına Allah rızası için ne gerekiyorsa hepsinin daha fazlasını birlik ve beraberlik içinde yapacağız. Türk Kızılayı bir bakıyorsunuz Vana 30 bine yakın tır sevk etmiş, bir bakıyorsanız kampanya açmış Somaliye 100 milyon lira yardım toplamış. Oraya gitmiş, ölmek üzere olan bebek ve anneleri kurtarmış. Bundan böyle Somalide bebekler ve anneler ölmüyor. Herkes kendisiyle iftihar etsin. Ben de böyle bir kurumun genel başkanı olduğum için mutluluk duyuyorum. Çünkü benim başında bulunduğum kurum Somalide çocuk ölümlerine, anne ölümlerine son verdi.
    
     -10 milyon üyemiz olacak-
    
     Türk Kızılayının Şili, Haiti, Endonezya ve Pakistan depremlerinde de görev yaptığını hatırlatan Akar, şöyle devam etti:
     Kızılayı halka arz edeceğiz, açacağız. Bu para kazanmak gibi algılanmasın. Kızılay bir duvar içine hapsolsun, az olsun benim olsun diye bir anlayış vardı. Bu anlayış yanlış bir anlayış. O halde bizim yapmamız gereken işlerden biri de Kızılayı halk ile buluşturmak. Halkımızın maddi ve manevi tüm mefhumlarına sahip çıkmak. Nasıl depremde gidiyoruz elini tutuyoruz. Deprem olmadığı zaman da insanların manevi dünyasıyla meşgul olacağız. Ne kadar fazla insana ulaşırsak o kadar mutlu olacağız. O bakımdan hedefimiz Kızılaya 10 milyon üye kazandırmaktır. İnşallah 10 milyon üyemiz olacak. Bunun tarihini bilimsel olarak çalışıp Türkiyeye ilan edeceğiz. Kalbinde iman olanların, iyilik yanlısı olanların, dara düşenlere yardım etmek isteyenlerin tek adresinin Kızılay olduğunu anlatacağız ve 10 milyon gönüllü üyeli bir portföye sahip olacağız. O zaman Kızılayın sırtını kimse yere getiremeyecek.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Eskişehirde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER