Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel:

Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel: -Yetkilerin tamamlanmasıyla birlikte, teklifimizi sunacak ve mücadelemize yeni bir boyut kazandıracağız


KOCAELİ (A.A) - Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel, Yetkilerin tamamlanmasıyla birlikte, teklifimizi sunacak ve mücadelemize yeni bir boyut kazandıracağız dedi.
     Yücel, Gebzede düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin yorucu ve düşündürücü bir gündeminin olduğunu belirterek, kendilerinin gündeminde ise 114 bin metal işçisini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesinin bulunduğunu kaydetti.
     Yeni yasa nedeniyle 2 aydan fazla bir zamanı beklemekle geçirdiklerini ifade eden Yücel, Yeni yasa, emekçileri sadece içeriğiyle değil, süreciyle de rahatsız etti. Şimdi de dün itibarıyla gelmeye başlayan yetkilerin tamamlanmasını bekliyoruz. Yetkilerin tamamlanmasıyla birlikte, teklifimizi sunacak ve mücadelemize yeni bir boyut kazandıracağız şeklinde konuştu.
     Yücel, hazırladıkları taslakta, çıplak brüt saat ücretinin 5,50 liranın altında olan 53 bin metal işçisinin saat ücretlerine, 5,50 lirayı geçmemek kaydıyla 40 kuruş ilave edildikten sonra yüzde 18 zam yapılmasını talep ettiklerini anlatarak, bu şekilde en düşük ücret alan üyenin ücretlerinde aylık net 265 lira artış sağlanacağını söyledi.
     Taslakta, ikinci 6 ayda enflasyon, üçüncü altı ayda enflasyon artı 2 puan, son 6 ayda ise enflasyon oranında saat ücretlerine zam yapılmasını teklif ettiklerini dile getiren Yücel, Sosyal yardımlarda birinci yıl yüzde 24, ikinci yıl ise enflasyon artı 2 puan artış istiyoruz. Çocuk parası olarak, her çocuk için grubuna göre 15 lira ile 17 lira, ölüm yardımı olarak da normal ölümde 2, iş kazası ölümünde ise 3 aylık ücret talep ediyoruz ifadesini kullandı.
     Basın mensuplarının soruların da yanıtlayan Yücel, hazırladıkları taslak ile Birleşik Metal İş Sendikası tarafından açıklanan taslak arasındaki farkın sorulması üzerine, Talepler bazında bir fark yok ancak bizim farkımız bireysel emeklilik konusundadır. Birleşik Metal İş Sendikası ve diğer sendikalara çağrımız, Toplu İş Sözleşmesini bizden önce bitirmemeleridir diye konuştu.
    
     Muhabir: İsa Turhan / Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER