Türk Polis Teşkilatının 168. yıl dönümü

Türk Polis Teşkilatının 168. yıl dönümü -Gümüşhane Emniyet Müdürü Yüksel: "Türk polisi Atatürk ilkelerine bağlı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içinde milletine hizmet etme


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Hükümet Meydanında düzenlenen törene Vali Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkan Vekili Recep Gök, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile emniyet personeli katıldı.
     Emniyet Müdürü Yükselin Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Yüksel, burada yaptığı konuşmada, Türk polisinin Atatürk ilkelerine bağlı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içinde milletine hizmet ettiğini ve etmeye de devam edeceğini söyledi.
     Türk polisinin 168inci kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içinde değil, dünyadaki saygın yerini almanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Yüksel, şöyle devam etti:
     "Güvenlik hizmetlerinin sunumunda, halkın katılımının en üst düzeyde gerçekleştirilmesi ve alınan önlemlerin kamu vicdanında kabul görmesi, bizim için büyük önem taşımaktadır. Çünkü çağdaş güvenlik anlayışı, suçun olumsuz şartlar sonucu işlendiğini kabul etmekte ve suça iten şartların ortadan kaldırılabilmesi için halkın, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının da bu alanda katılımını öngörmektedir. Vatandaşlarına hizmeti kutsal bilen, eğitimin kalitesine ve gücüne inanan, kanunların verdiği yetkiyi yerinde ve zamanında kullanan, kendisini toplumun bir parçası olarak gören emniyet teşkilatımız ile geleceğimizin daha huzurlu ve daha güvenli olacağına yürekten inanıyorum."
     Kutlamalar kapsamında daha sonra Polisevinde kokteyl düzenlendi. Etkinlikler, Polis Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ile sona erdi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER