Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü -Çanakkale Valisi Tuna: -Gücünü yasalardan, desteğini aziz milletimizden alan Türk polis teşkilatımız, hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere her geçen gün daha da b


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, gücünü yasalardan, desteğini milletten alan Türk Polis Teşkilatının, hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere her geçen gün daha da bağlılık göstererek, milletin gönlünde özel bir yere sahip olmayı başardığını bildirdi.
     Tuna, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 10 Nisan 1845 tarihinde kuruluşu gerçekleştirilen Türk polis teşkilatının, kurulduğu günden itibaren huzur ve barış ortamının korunması amacıyla çalıştığını, yaptığı hizmetlerle halkın büyük takdirini topladığını ifade etti.
     Teşkilatın, günümüzde yetişmiş insan gücü yüksek, donanım düzeyi ve çağdaş görev anlayışıyla toplumun güvenlik hizmetlerini başarıyla yürüttüğüne işaret eden Tuna, şunları kaydetti:
     Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için gösterdiği üstün çalışma azmi, gayret ve fedakarlık her türlü takdirin üstündedir. Gücünü yasalardan, desteğini aziz milletimizden alan Türk polis teşkilatımız, hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere her geçen gün daha da bağlılık göstererek milletimizin gönlünde özel bir yere sahip olmayı başarmıştır. Çanakkale polisi de ilimizde emniyet ve asayişin temininde takdire değer çalışmalar yapmaktadır. Suç oluşumlarını, suç örgütlerini başarıyla ortaya çıkarmakta ve adalete teslim etmektedir. Çanakkalede toplum huzurunun ve barışın sürdürülmesinde, emniyet ve asayişin yüksek düzeyde sağlanmasında, kanun ve kurallara uymayı davranış biçimi haline getirmiş kent halkının da önemli rolü vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk polis teşkilatımızın 168. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, görevleri başında şehit olanları rahmetle, gazi ve emeklileri minnetle anıyorum. Halen görevde bulunan teşkilat mensuplarına da sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER