Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Vali Ata: "Türk polis teşkilatı toplumun her zaman gurur kaynağı olmuştur"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Türk polis teşkilatının kuruluşunun 168. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.
     Vali Erdal Ata, Şehitkamil Kültür Merkezinde düzenlenen programda, polisin, 168 yıldan beri gecesini gündüzüne katarak büyük bir özveriyle çalıştığını belirtti. Emniyet mensuplarının, ulusun gurur kaynağı, huzur ve mutluluğun da teminatı olduğunu ifade eden Ata, "Huzur ve güveni sağlayan, devletin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı koyan, bu uğurda gerektiğinde canını seve seve feda eden Türk polis teşkilatı toplumun her zaman gurur kaynağı olmuştur" dedi.
     Sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin tüm vatandaşlarının polis teşkilatının fedakar ve azimli çalışmaları sayesinde huzur ve güven içerisinde olduklarının farkında olduğunu dile getiren Ata, polisin son yıllarda görev yaparken "insan" unsuruyla karşı karşıya olduğunu ve üstlendiği büyük sorumluluğun bilinciyle insan hak ve özgürlüklerine dikkate aldığını vurguladı.
     İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ise emniyet teşkilatının 255 bine ulaşan personeli, kullandığı araç ve gereçle dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından biri haline geldiğini ifade etti.
     Emniyet teşkilatının özellikle son yıllarda bütün unsurlarıyla gelişen teknolojileri takip edip önemli gelişmeler sağladığını anlatan Aydın, şunları kaydetti:
     "Ülke ve millet bütünlüğünü her koşulda korumanın azim ve kararlılığında olan, yurt genelinde emniyetin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, üstlendiği kutsal görevini gece gündüz demeden yüksek sorumluluk bilinci, büyük bir sevgisi ve hizmet aşkıyla ifa eden emniyet teşkilatı, bu gücünü halkımızın destek ve güveninden almaktadır."
     Aydın, teşkilatının son yıllarda yönetim anlayışı olarak kamuoyuna hesap verme ve şeffaf bir yönetim kültürü oluşturma çabasında olduğunu aktardı.
     Konuşmaların ardından, "Down sendromlu" öğrencilerin hazırladığı gösteri izlendi. Yılın başarılı polislerine ödüllerinin verildiği programda, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri halk oyunları gösterisi sundu.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER