Türk polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl

Türk polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü -Eceabat, Lapseki ve Ayvacıkta tören düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Türk polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü dolayısıyla Eceabat, Lapseki ve Ayvacıkta tören düzenlendi.
     Eceabattaki tören kapsamında, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.
     Komiser yardımcısı Atilla Kuşçu, yaptığı konuşmada, Türk polisinin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilincinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğini söyledi.
     Lapsekideki etkinlikler kapsamında, hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Törenin ardından, Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, Garnizon Komutanı Deniz Albay Recep Şenveli, Belediye Bakanı Gani Mehmet Ekim, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş,Umurbey Belediye Başkanı Vedat Özkan ile davetliler İlçe Emniyet Müdürlüğüne geçti.
     Ayvacıkta İlçe Emniyet Müdürü Nuri Kaya ile polis memurları Atatürk Kültür Parkındaki Atatürk Anıtına çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu.
     Kaya, polis teşkilatı olarak kendilerini halkın huzur ve asayişini temin etmek için adadıklarını belirterek, "Bu anlamlı ve özel günümüzde vatandaşlarımızı da aramızda görmek bizi mutlu ediyor" dedi.
     Törene, Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, daire amirleri ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Ekip / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Türk polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER