Türk Sağlık

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kara: -Sağlık çalışanları için büyük bir sorun haline gelen nöbetlerin temel nedeni çalışan yetersizliğidir


ZONGULDAK (A.A) - Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, sağlık çalışanları için büyük sorun haline gelen nöbetlerin temel nedeninin çalışan yetersizliği olduğunu bildirdi.
     Kara, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından birisinin yoğun iş gününün ardından karşılaştıkları yorucu ve uzun saatler süren nöbetler olduğunu öne sürdü.
     Sağlık çalışanları için nöbetlerin çileye dönüştüğünü iddia eden Kara, şunları kaydetti:
     Nöbetlerle ilgili sağlık çalışanlarında büyük bir memnuniyetsizlik var. Yüzde 90ı nöbet tutmak istemiyor. Sağlık çalışanları için büyük bir sorun haline gelen nöbetlerin temel nedeni çalışan yetersizliğidir. Bu durum sağlık hizmetlerinin kalitesini etkilemekte, çalışanın memnuniyetsizliğini arttırmakta ve iş verimini düşürmektedir. Sağlık çalışanları böylesine bir fedakarlıkta bulunurken, ne yazık ki komik nöbet ücretlerine mahkumiyet devam etmektedir. Nöbet sorununun çözümüne çare üretmeyenler, çalışanların alın terini görmezden gelmektedir. Nöbetlerin karşılığı olarak görülen ücretlerin sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığı değildir. Çalışanların yaptığı fedakarlıkla mukayese edildiğinde dikkate alınmayacak kadar gülünçtür. Yani sağlıkta nöbetler müebbet, karşılığı ise sefalettir.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER