Türk Ticaret Kanunundaki değişiklikler

Türk Ticaret Kanunundaki değişiklikler -Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Parmaksız: Yeni kanunla sermaye şirketlerinin önümüzdeki günlerde pek çok değişiklikler yapması gerekecek


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Başkanı Arif Parmaksız, sanayici ve işadamlarını Türk Ticaret Kanunundaki değişikliklerle ilgili uyararak, yeni kanunla birlikte sermaye şirketlerinin önümüzdeki günlerde pek çok değişiklikler yapması ve aksiyonlar alması gerekeceğini söyledi.
     Parmaksız, yaptığı açıklamada, yeni kanunun yasalaşması ile Türkiye için yeni bir dönemin başladığını, kanunun iki grup hüküm müstesna olmak üzere, 1 Temmuz 2012de yürürlüğe gireceğini anımsattı.
     Kanunun şirketlere büyük destek ve avantaj sağlayacağını ifade eden Parmaksız, teknolojide yaşanan değişiklikler, Avrupa Birliğinin (AB) oluşumu, küreselleşme gibi etkenlerin, mevcut kanunda değişiklikler yapılması ihtiyacını doğuran gelişmeler olduğuna dikkat çekti.
     Parmaksız, Yaklaşık 55 yıldır uygulanan Türk Ticaret Kanunu, ticari yaşamın günümüze kadar çağdaş bir düzen içerisinde gelişmesini sağlamıştır. Ancak bu 55 yıl içerisinde hem Türkiyede hem de dünyada çok önemli gelişmeler yaşanmış, kalıcı sonuçlar doğuran bir dizi ekonomik olayların yaşandığı dönemler başlamıştır. Dolayısıyla bugün uygulanan Türk Ticaret Kanunu çağın gereklerine ayak uydurmakta epey zorlanmaya başlamış ve Türk ticaretini daha ileriye taşıyamayacak bir hale gelmiştir. Kanundaki değişikliklerle artık Türkiye için yeni bir dönem başlamıştır dedi.
     (SY-YCL)
<< Önceki Haber Türk Ticaret Kanunundaki değişiklikler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER