Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi

Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi -AB Bakanlığınca yürütülen proje, Ispartada düzenlenecek üçüncü bölgesel bilgilendirme semineriyle devam edecek


AKSARAY (A.A) - AB Bakanlığının yürüttüğü ve İngiltere Büyükelçiliğinin destelediği Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi kapsamındaki üçüncü bölgesel bilgilendirme semineri, 13-14 Şubatta Ispartada düzenlenecek.
     AB Bakanlığından yapılan duyuruda, seminerin Isparta, Aksaray, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Karaman, Konya ve Muğla illerindeki yerel medya mensuplarının katılımına açık olduğu belirtildi.
     Ispartadaki seminere katılım için internet üzerinden alınacak başvurular 1 Şubata kadar kabul edilecek.
     Proje kapsamında daha önce düzenlenen seminerlere katılanların başvurularının, sınırlı kontenjan ve seminerlere katılma fırsatı bulamayan medya mensuplarına öncelik verilmesi amacıyla değerlendirmeye alınamayacağı kaydedildi.
     Türkiye genelinde, gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi ile yerel medyanın, Türkiyenin ABye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dahil olması amaçlanıyor.
     Seminerlerde katılımcılara AB süreci, sürecin günlük hayata etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgi ve belgeler de sunuluyor.
     Projeye ilişkin bilgilere ve seminer takvimine http://www.turkyerelmedyasiabyolunda.org/ adresinden ulaşılabiliyor.
    
     Muhabir: Duygu Özbay
     Yayıncı: Şermin Coşkun
<< Önceki Haber Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER