Türk

Türk-Osmanlı mutfağını dünyaya tanıtıyorlar -Dünya Aşçılar Birliği tarafından Katarın başkenti Dohada düzenlenen Diyafa 2012 Culinary Saloon yarışmasında birinci olan Türk ekibi Osmanlı-Türk mutfağının Orta Doğudaki temsilcisi


KOCAELİ (A.A) - Dünya Aşçılar Birliği tarafından Katarın başkenti Dohada düzenlenen Diyafa 2012 Culinary Saloon yarışmasında birinci olan Türk ekibi, Osmanlı - Türk mutfağını dünyaya tanıtmayı misyon edindi.
     Dohada düzenlenen yarışmada toplam 3 altın 1 gümüş ve 6 bronz madalya kazanarak birinci olan Türk ekibinin aşçısı Serhat Meci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır profesyonel olarak aşçılık yaptığını ve 2010 yılından bu yana Katarın en büyük projesi Katara Kültür Köyündeki bir restoranda çalıştığını söyledi.
     Dünya Aşçılar Birliğinin yarışması için bir ekip belirlediklerini ve 3 ay süren çalışma sonrası yarışmada 3 altın, 1 gümüş ve 6 bronz madalya alarak birinci olduklarını dile getiren Meci, Böylelikle hem mutfağımızın gücünü tanıttık hem de ülkemizi temsil etmenin haklı gururunu yaşadık. Osmanlı - Türk mutfağının bütün güzelliklerini ve lezzetini dünyaya tanıtmayı misyon edindik dedi.
    
     -6 yaşında kek yapmaya başladı-
    
     Çocukken annesinin açtığı hamurlarla oynadığını ve 6 yaşında kek pişirdiğini anlatan Meci, Annem ne zaman mutfağa girse peşinden gider, onu ilgi ve hayranlıkla izlerdim. Bazen açtığı hamurlarla oynardım ve karıştırdığı malzemenin nasıl böyle bir forma dönüştüğünü hayretle izlerdim. İlk pişirdiğim, kakaolu keki fırından çıkardığımda ise içimde büyük bir heyecan ve aynı zamanda korku vardı. Tabii aile üyelerine bu keki tattırıp yüzlerdeki tebessümü görünce korkum mutluluğa dönüştü şeklinde konuştu.
     İlköğretim çağlarında yaz tatillerinde Karamürseldeki restoranlarda çalıştığını ifade eden Meci, mutfakta zaman geçirmeyi sevdiği için hayatı boyunca bunu yapmak istediğini söyledi.
     Meci, lise giriş sınavında da aldığı yüksek puan sayesinde cesaretinin arttığını ailesinin de desteğiyle aşçılık okumaya karar verdiğini anlatarak, Mengen Aşçılar Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde hem teorik hem de pratik anlamda çok verimli 4 yıl geçirip 2007 yılında mezun olduktan sonra İstanbulda profesyonel aşçılık hayatına başladığını kaydetti.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER