Türkçe öğrenen Suriyelilere sertifika

Türkçe öğrenen Suriyelilere sertifika -GAÜN Nizip Eğitim Fakültesinde akademik Türkçe eğitimi alan 34 Suriyeliye düzenlenen törenle sertifikaları verildi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Eğitim Fakültesinde akademik Türkçe eğitimi alan 34 Suriyeliye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
     Kaymakam Yaşar Karadeniz, Kaymakamlık ve Nizip Eğitim Fakültesi işbirliği ile düzenlenen Türkçe Dilinin Temel Seviyede Öğretilmesi Kursunu tamamlayan Suriyelilere sertifikalarının verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, çadır kentte barınan Suriyeli sığınmacıların temel ihtiyaçlarının karşılandığını ancak Suriyelilerin sadece yemek ve barınma ihtiyaçlarının olmadığını belirtti.
     Türkiyeye sığınan ve eğitimine ara vermek zorunda kalan Suriyelilerin ülkelerine dönene kadar eğitimlerine devam etmeleri için Türkçe öğrenmeleri gerektiğini anımsatan Karadeniz, Kaymakamlık ve GAÜN işbirliği ile Türkçe dilinin temel seviyede öğretilmesi kursunu açtık ve açılan kursta başarılı olan kursiyerlerimize bugün sertifikalarını veriyoruz diye konuştu.
     Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan ise 10 hafta boyunca 60 Suriyeli sığınmacıya yönelik başlattıkları akademik Türkçe kursunun sona erdiğini ifade etti. Özaslan, kursu başarıyla tamamlayan 34 Suriyeliye Avrupa dil ailesi tarafından da tanınan sertifika verildiğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifikalarını alan Suriyeli kursiyerler GAÜNde okuyan öğrencilerle birlikte halay çekerek eğlendi.
     Törene, GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, İlçe Müftüsü Mustafa Genç, daire amirleri ve öğretim görevlileri katıldı.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türkçe öğrenen Suriyelilere sertifika Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER