Türkçe Olimpiyatları Balıkesir İl Ekinliği

Türkçe Olimpiyatları Balıkesir İl Ekinliği -Balıkesire gelen öğrenciler, Vali Arslan ve İl Emniyet Müdürü Aydını ziyaret etti


BALIKESİR (A.A) - Türkçe Olimpiyatları Balıkesir İl Etkinliği kapsamında Balıkesire gelen öğrenciler, iki grup halinde Vali Yılmaz Arslan ve İl Emniyet Müdürü Ömer Aydını ziyaret etti.
     Arslan, Ukrayna, Senegal, ABD, Kosova, Gürcistan, Somali, Romanya ve Tacikistandan gelen öğrencilerin ziyaretinde, farklı ülkelerden öğrencileri ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
     Türkçe Olimpiyatlarıyla dünyaya barış mesajı verildiğini belirten Arslan, şunları kaydetti:
     Dünyada barış, kardeşlik, dostluk olsun, savaş olmasın diye konuşulur. Dünya barışının nasıl sağlanacağına ilişkin çok somut şeyleri insanlar söyleyemezler. Konuşmanın değil de yapmanın önemli olduğu bir faaliyetle karşı karşıyayız. Dünya barışı böyle sağlanacaktır. Her yetişen nesil, gençlik bunu sağlayacaktır. 135 ülkeden bin 500ün üzerinde gencin böyle bir amaç uğrunda Türkiyede ağırlanması, bana göre olağanüstü bir girişim. Bu faaliyetlerin sivil toplum örgütleri, vakıflar ve dernekler tarafından organize edilmesi ayrıca çok anlamlı. Yapılan faaliyet Büyük Atatürkün söylediği gibi, Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesini, hayata geçiren en önemli girişimlerden birisidir.
     Arslan, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
     Azerbaycan, Bosna Hersek, Kenya, Kosova, Mısır, Nahçıvan ve Şiliden gelen öğrenciler de İl Emniyet Müdürü Aydını ziyaret etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydın, İletişim ve bilgi çağında kültürlerin birbirleriyle kaynaşması ve insanların düşündüklerini, duyduklarını paylaşarak anlaşması, dil aracılığıyla sağlanmaktadır. Dil, aynı zamanda kuşaklar arasındaki kültürün taşıyıcısıdır. Türkçe Olimpiyatlarının geleneksel olarak evrensel bir program haline gelmesinde katkısı bulunan, Türk diline ve kültürüne hizmet eden bütün vatandaşlarımıza ve katılımcı dünya ülkesi öğrencilerine ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum dedi.
     Aydın, öğrencilere, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü şilti, kalem, dergi, polis maskotlu anahtarlık hediye etti.
    
     Muhabir : Balıkesir
     Yayıncı : Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Türkçe Olimpiyatları Balıkesir İl Ekinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER