Türkiyenin 2012 büyüme oranı

Türkiyenin 2012 büyüme oranı -Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Zeytinoğlu: Büyüme oranı, tahminlerimizin altında gerçekleşti


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, 2012 yılının büyüme oranının tahminlerinin altında gerçekleştiğini belirtti.
     Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin 2012 büyüme oranını 2,3 ile 2,5 arasında tahmin ettiklerini bildirdi.
     Büyüme oranı, tahminlerimizin altında gerçekleşti diyen Zeytinoğlu, bunun en önemli nedeninin, Türkiyenin uluslararası ticari partnerlerinin Avrupa ve Orta Doğudaki ekonomik durgunluktan olumsuz yönde etkilenmeleri olduğunu vurguladı.
     Zeytinoğlu, AB ülkelerinde yaşanan ekonomik istikrarsızlıkların, Suriyedeki siyasi belirsizliklerin ve Irakın içişlerinde yaşanan dalgalanmaların da büyüme oranını olumsuz etkilediğini belirtti.
     Türkiyenin ihracat artış hızında da bir yavaşlama gördüklerini bildiren Zeytinoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Mart ayı ihracat verilerine göre, Türkiyenin Mart ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,3 artış ile 12 milyar 550 milyon dolar olarak gerçekleşti. Dengeli bir büyüme için, ihracatımızın katkısının daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Metin Girgin / Şengül Oymak
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Türkiyenin 2012 büyüme oranı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER