Türkiyenin en büyük 500 sanayi kuruluşu

Türkiyenin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralaması -KSO Başkanı Zeytinoğlu: İSO tarafından hazırlanan listede Kocaeliden 92 firma yer aldı. Bu gelişme bizi memnun etmiştir


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İstanbul Sanayi Odasınca (İSO) hazırlanan Türkiyenin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde, Kocaeliden 92 firmanın yer aldığını belirterek, bu durumun kendilerini memnun ettiğini söyledi.
     Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 500 sanayi kuruluşu içerisinde Kocaelide faaliyet gösteren firmaların sayısının arttığını belirterek, söz konusu gelişmeden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Listeye Kocaelide faaliyet gösteren 13 yeni firmanın daha girdiğini anlatan Zeytinoğlu, listede KOBİlerden doğan yeni büyük firmaların da bulunduğunu kaydetti.
     İSO tarafından hazırlanan listede Kocaelide fabrikası bulunan 92 firmanın yer aldığını dile getiren Zeytinoğlu, bu verilere göre Türkiyenin 5 büyük firmasından birinin Kocaelide faaliyet gösterdiğini vurguladı.
     Zeytinoğlu, bu sonucun, bölgelerinin dünya ile rekabet etmekte ne kadar önemli bir konuma sahip olduğunu gösterdiğini kaydederek, listede ilk sırada yer alan TÜPRAŞtan sonra yine bir Kocaeli firması Ford Otomotivin geldiğine dikkati çekti.
     2010 yılındaki listeye giren KSO üyesi sanayi kuruluşlarının, üretim ve satışlardan yüzde 28,6 oranında pay aldığını belirten Zeytinoğlu, 2011 yılında bu oranın yüzde 30a yükseldiğini bildirdi.
     Zeytinoğlu, KSO üyesi 92 sanayi kuruluşundan 43ünün yabancı sermayeli olduğunu ifade ederek, 2011 yılında en çok kar eden ilk 50 kuruluş içerisinde, Kocaeliden 12 firma yer almaktadır. 2010 yılında 8 firmamız ilk 50de yer almıştı. En çok ihracat yapan ilk 50 kuruluş içerisinde ise, 2011 yılında 17 firmamız listeye girmiştir ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türkiyenin en büyük 500 sanayi kuruluşu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER