Türkiyenin en uzun metrajlı filminin çekimleri

Türkiyenin en uzun metrajlı filminin çekimleri sürüyor -Yönetmenliğini Vedat İncenin yaptığı ve Türkiyenin en uzun metrajlı filmi olmaya aday Şehr-i Girdap filminin bazı sahneleri, 11 Aralıktan itibaren Kütahyada çekilecek


KÜTAHYA (A.A) - Yönetmenliğini Vedat İnce, yapımcılığını Hasan Işıkın yaptığı ve yaklaşık 13 aydır Kocaeli, Samsun, Niğde ile Bosna Hersek ve Ukraynada çekimleri gerçekleştirilen, Türkiyenin en uzun metrajlı filmi olması planlanan Şehr-i Girdapın bazı bölümleri, 11 Aralıktan itibaren Kütahyada çekilecek.
     İnce, Kütahyada bir kafeteryada düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin en uzun metrajlı filmi Şehr-i Girdapın toplam süresinin 2 saat 40 dakika olduğunu belirterek, Kütahyada filmin 20 dakikalık başlangıç çekimlerinin yapılacağını söyledi.
     Filmin ana karakterlerinin, Uğur Arslan, Tolga Karel, Fırat İnce, Mehmet Tokat, Şenay Önalan ve Serdar Erken tarafından canlandırıldığını ifade eden İnce, Daha önce Kurtlar Vadisi dizisinde oynayan bazı oyuncularla da görüşmelerimiz devam ediyor. Kütahyada geçen sahneler, filmin en can alıcı ve önemli sahnelerinden oluşuyor. İki gündür kentte filmin çekimlerini yapacağımız yerleri belirledik. Bu konuda Kütahya Belediyesi bizlere yardımcı oldu. Belediye yetkililerine teşekkür ederim dedi.
    
     -Filmi, 4-5 ayda hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz-
    
     İnce, 800 bin liralık bütçeyle çekilen filmin Kütahyadaki çekimlerine 11 Aralıkta yaklaşık 45 kişilik ekiple başlayacaklarını ve Kütahyalı bazı kişilerinde filmde yer alacağını kaydetti.
     Kütahyadaki çekimlerin hava koşullarına bağlı olarak 10 gün sürmesini planladıklarını anlatan İnce, şöyle devam etti:
     Filmi, 4-5 ayda hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu film tamamlandıktan sonra Türkiyede ses getireceğine inanıyoruz. Sinema filmimiz polisiye aksiyon türünde. Filmin ana karakterlerinden İlyas, 1974 Kıbrıs Barış Hareketine katılan bir gazimiz. Kendisi Kütahyada çömlekçilik yapıyor. Bu filmle Kütahyanın bazı sanat değerlerini de tanıtmış olacağız. Filmin başlangıcında 8 ve 9 yaşlarında iki karakterimiz Fırat ile Murat, Kütahyada dünyaya gelmiş. Fırat ile Muratı devlet alıp güvelik kollarında yetiştirmek istiyor. Yine filmin ana karakterlerinden Hatice de bu duruma karşı çıkıyor. Film bu kurgu üzerine işleniyor. Kütahyadaki çekimlerimiz filmde 1970 ve 1980li yılları anlatıyoruz. Bu bakımdan Kütahyanın da geçmişine vurgu yapıyoruz.
     İnce, filmin senaristliğini Mehmet Taner Şahinin, yapımcılığını ise Hasan Işıkın yaptığı ve Kütahyadaki çekimlerin ardından Almanyanın Frankfurt kentinde çekimler yapılacağını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türkiyenin en uzun metrajlı filminin çekimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER