Türkiyenin ilk Bilim Merkezi Konyada yükseliyor

Türkiyenin ilk Bilim Merkezi Konyada yükseliyor -TÜBİTAK desteğiyle Konyada inşa edilen Türkiyenin ilk Bilim Merkezinin, tamamlandığında yılda yaklaşık 1 milyon 700 bin kişinin ziyaret ettiği Mevlana Müzesi kadar ziyaretçiy


KONYA (A.A) - Murat Aslan - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle Konyada inşa edilen Türkiyenin ilk Bilim Merkezi, her yıl yaklaşık 1 milyon 700 bin kişinin ziyaret ettiği Mevlana Müzesi kadar ziyaretçiyi kente çekmesi bekleniyor.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mevlana Müzesini geçen yıl 1 milyon 735 bin 424 kişinin ziyaret etiğini; Mevlananın, Ayasofya ve Topkapı Sarayı Müzesinin ardından Türkiyede 3. sırada en fazla ziyaret edilen müze olduğunu vurguladı.
     Yapımı devam eden Bilim Merkezinin de Konya için büyük önem taşıdığını belirten Akyürek, Konyayı, Hazreti Mevlana dışında bu kez farklı bir yönden cazibe merkezi yapacak bu dev tesisin açılışını yıl sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu proje sadece Konyanın değil aynı zamanda tüm Türkiyenin projesi... Ülkenin her yerinden, ya da yurt dışından gelen pek çok kişi Ankara Yolu girişine inşa etmekte olduğumuz Bilim Merkezini ziyaret edecek diye konuştu.
     Akyürek, Bilim Merkezinin görsel zenginliği ve estetiğiyle dünyadaki ilk 3 bilim merkezi arasına girmeye aday olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bu proje, Bilim Merkezinin önemini ve projemizin detaylarını bilen herkesi heyecanlandırıyor. Bu heyecanı ve gururu, tesisi yıl sonunda hizmete açarak tüm Türkiye ile paylaşmak en büyük arzumuz. 100 bin metrekareye yakın alana kurulan Bilim Merkezinin farklı dış mimarisi, büyük oranda şekillenmeye başladı. Konya-Ankara karayolundan geçen hemen herkesin bu bina nedir- diye sorduğu yapı, asıl bittikten sonra büyük beğeni toplayacak, ülkemizin önemli değerleri arasındaki yerini alacak. İçeriğinde daha önce hiç görmediğimiz sergi alanları, bilim merkezine uygun maket müzesi, gözlem evi, çocuklarımız ve gençlerimize bilimsel merak aşılayacak Bilim Parkı uygulamaları; iddia ediyoruz şaşırtacak.
     TÜBİTAK ile yürütülen çalışmanın şehre değer katacağını anlatan Akyürek, Bilim Merkezinin Organize Sanayi Bölgesinin yanında yer almasının Konya sanayisine de katkı sağlayacağını ifade eti.
    
     -70 milyon liraya mal olacak-
    
     TÜBİTAK tarafından desteklenen Türkiyenin ilk Bilim Merkezi, çevre düzenlemeleriyle birlikte yaklaşık 70 milyon liraya mal olacak.
     Yaklaşık 100 bin metrekarelik arazi üzerinde toplam 26 bin 248 metrekarelik kapalı alana sahip olan Bilim Merkezi, Konya Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK tarafından inşa ediliyor.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Türkiyenin ilk Bilim Merkezi Konyada yükseliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER