Türkiyenin ilk kış turizm fuarı Kayseride

Türkiyenin ilk kış turizm fuarı Kayseride açıldı -Kayseri Erciyes A.Ş ve Show Expo Fuarcılıkın organize ettiği fuar, 4 Kasıma kadar Dünya Ticaret Merkezinde açık olacak


KAYSERİ (A.A) - Türkiyenin ilk kış turizm fuarı Kayseride açıldı.
     Kayseri Erciyes A.Ş ve Show Expo Fuarcılıkun organize ettiği Kış Turizmi ve Turizm Yatırımları Fuarının açılışı, fuarın kurulduğu Dünya Ticaret Merkezinde törenle yapıldı.
     Buradaki törene, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile çok sayıda davetli katıldı.
     Yaklaşık 55 kurumun stant açtığı fuarda, yerli ve yabancı telesiyej ve teleferik üreticileri, kayak ve snowboard markaları, kayak tekstili ve ayakkabı firmaları, ithalatçıları, temsilcileri, kış ve dağ otelleri, dağcılık ekipmanları üreticileri, doğa sporları malzemesi satanları ve sektördeki sivil toplum organlarını bir araya geldi.
     Açılışta konuşan Vali Yılmaz, fuarın Türkiyedeki kış turizmine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.
     Türkiyenin turizmle tanışmasının 1980 yıllarda başladığını ifade eden Yılmaz, turizmin ülkede uzun yılar deniz, kum ve güneş ekseninde sıkıştığını belirterek, son yıllarda alternatif turizm arayışları çerçevesinde kış turizminin de ön plana çıktığını kaydetti.
     Konuşmaların ardından davetliler, fuar alanına kurulan stantları gezerek, ürünler ve hizmetler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi, ORAN Kalkınma Ajansı, Kayseri Ticaret Odası, TÜRSAB, TÜROB ve TYD gibi kurum ve kuruluşlar tarafından da desteklenen fuar, 4 Kasım Pazar gününe kadar açık olacak.
    
     Muhabir: Mustafa Önal / İsmail İçer
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Türkiyenin ilk kış turizm fuarı Kayseride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER