Türkiyenin NATOdan patriot talebi

Türkiyenin NATOdan patriot talebi -AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Erkoç: Ülkemiz, ulusal güvenlik sistemine karşı bir tehdit algılaması sonucu bu sistemi talep etmiştir


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiyenin NATOdan talep ettiği patroit savunma sisteminin Kahramanmaraşa kurulma çalışmasıyla ilgili olarak, Ülkemiz, ulusal güvenlik sistemine karşı bir tehdit algılaması sonucu bu sistemi talep etmiştir dedi.
     Erkoç, yaptığı açıklamada, Türkiyenin üyesi olduğu NATOya karşı hükümlülüklerini her zaman yerine getirdiğini belirtti. Türkiyenin bir çok uluslararası güçte NATO ile birlikte hareket ettiğini vurgulayan Erkoç, şunları kaydetti:
     Ülkemiz ulusal güvenlik sistemine karşı bir tehdit algılaması sonucu bu sistemi talep etmiştir. Ülkemizin huzuru ve insanımızın mutluluğu için NATO şemsiyesinden faydalanmak amacıyla girişimde bulunmuştur. NATO da bunun gereğini yapmıştır.
     Patroit savunma sisteminin Kahramanmaraşa kurulmasıyla ilgili çalışma bulunduğunu hatırlatan Erkoç, Bu durumun Kahramanmaraşla ilgili dezavantajlı olacağı kanaatinde değilim. Ayrıca başka bir şehirde olmasının da bir farkı yok. Daha önce Adanaya da kurulmuştu. İnşallah ülkemize karşı böyle bir tehdit oluşmaz ve patroitlerin kullanılmasına gerek kalmaz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ersoy Sevinç
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Türkiyenin NATOdan patriot talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER