Türkiyenin Tahran Büyükelçisi Yardım:

Türkiyenin Tahran Büyükelçisi Yardım: -Denizli ile İranın ticari ilişkilerini güçlendirmek istiyoruz


DENİZLİ (A.A) - Türkiyenin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım, Denizli ile İran arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek istediklerini ifade etti.
     Yardım, Denizli Ticaret Odasını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiyeye gelen yabancı turist sayısında İranın dördüncü sırada olduğunu, İrandan yılda 2 milyon turistin Türkiyeye geldiğini söyledi.
     İranın, Denizli için potansiyel pazar olduğunu dile getiren Yardım, Bu potansiyeli değerlendirmek için Tahranda Denizli ürünlerinin tanıtılacağı bir etkinlik gerçekleştirilebilir. Denizli ile İranın ticari ilişkilerini güçlendirmek istiyoruz diye konuştu.
     Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise kentin tekstil ürünlerinin İranda çok alıcı bulduğunu dile getirdi.
     Kentin en önemli ihracat kalemlerinden olan tekstilde 1 milyar 400 milyon dolar, mermer-travertende ise 270 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştirildiğini anlatan Özer, Denizliden 3 milyar dolar civarında ihracat yapıldığını ifade etti.
     Denizlide üretilen birçok ürün için İranın önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Özer, Ayrıca İrandaki turist potansiyelini de ilimize çekmek istiyoruz. Denizliyi her yönüyle tanıttığımızda ilimiz adına farklı bir alternatif pazar daha oluşturmuş olacağımıza inanıyorum dedi.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Türkiyenin Tahran Büyükelçisi Yardım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER