Türkiyeye kesin dönüş yaptı, KOSGEB kredisiyle

Türkiyeye kesin dönüş yaptı, KOSGEB kredisiyle hayatı değişti -Belçikanın başkenti Brükselde kardeşleriyle yaklaşık 10 yıl ihracatçılıkla uğraşan ve yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle memleketi Eskişehire kesin dönüş yapan girişimci, K


ESKİŞEHİR (A.A) - Fatih Doğan - Belçikada kardeşleriyle yaklaşık 10 yıl ihracatçılıkla uğraşan ve yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle memleketi Eskişehire kesin dönüş yapan girişimci, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı kredi desteğiyle daha önce ihracına aracılık ettiği gıda ürünlerinin üretimine başladı.
     Girişimci Mustafa Levent Köroğlu, AA muhabirine, 1998 yılında iki kardeşiyle Eskişehirden Belçikaya göç edip orada yaşamlarını sürdürmeye başladıklarını söyledi.
     Belçikada yaklaşık 10 yıl gıda ürünleri ihracatı işiyle uğraştıklarını belirten Köroğlu, yaşadıkları ekonomik kriz nedeniyle memleketi Eskişehire kesin dönüş yaptığını bildirdi.
     Köroğlu, Eskişehirde iş arayışını sürdürürken KOSGEBin girişimcilere yönelik kredi desteklerini araştırdığını dile getirerek, şöyle konuştu:
     KOSGEBe 30 bin lira hibe ve 70 bin lira faizsiz kredi başvurusunda bulunduk. Başvurumuz onaylandı. Eskişehir İş Geliştirme Merkezi (ESİŞGEM) bünyesinde bize iki iş yeri tahsis edildi. KOSGEB ve ESİŞGEMin karşılıklı iş birliği, işimize hız kazandırdı. Daha önce 10 yıla yakın ihracatını yaptığımız gıda ürünlerinin bir bölümünü imal etmeye başladık. Yaklaşık üç ay önce çalışmalarımız başladı ve bir aydır seri üretim yapıyoruz. İlk sevkıyatımız geçen hafta Belçikaya oldu. Şu anda ekibimiz 7 kişiden oluşuyor ve kapasitemiz sadece Belçikaya yetecek durumda. Yeni personel alımı için iş ilanı verdik. Gelecek hafta personel sayımızı 15 kişiye çıkartacağız. Ekibimizi tamamlandıktan sonra Fransa, Hollanda ve Almanyaya da ürün göndereceğiz. Şimdilik pişmaniye üretiyoruz ama bir ay içinde lokum, saray helvası, üzüm sucuğu üretimine başlayacağız.
     ESİŞGEM bünyesinde kuruyemiş ve helva üretimi yapan girişimcilerle iş birliği yaparak onların ürünlerini de yurt dışına göndermeye başladıkları bilgisini veren Köroğlu, girişimci olmak isteyenlerin KOSGEB ve İş Geliştirme Merkezleri bünyesinde araştırmalar yapıp kendi işlerinin patronu olabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türkiyeye kesin dönüş yaptı, KOSGEB kredisiyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER