Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Adanadaki Suriye vatandaşları başka illerdeki çadırkentlere sevk edildi


ADANA (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Adanadaki öğrenci yurtlarına yerleştirilen 3 bin 241 Suriyeli, başka illerdeki çadırkentlere sevk edildi.
     Adana Acil Afet Durum Koordinatörü, Vali Yardımcısı Halis Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, kentte geçici misafir edilen Suriye vatandaşlarının barındıkları süre içerisinde başta muayene ve tedavi olmak üzere, temizlik ve tercümanlık hizmetlerinin seri ve titiz bir şekilde yerine getirildiğini ifade etti.
     Arslan, şunları kaydetti:
     İlimize gelen 3 bin 241 Suriyeliden bin 136 kişi Şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesindeki çadır kente, bin 635 kişi Gaziantepin Karkamış ilçesindeki çadır kente, 189 kişi Osmaniyedeki Cevdetiye kampına gönderilmiş, kalan 281 kişi ise kendi isteğiyle, gönüllü olarak ülkelerine dönmüşlerdir. 12 Ağustos 2012 Pazar gününden itibaren ilimize gelen Suriyeliler 28 gün misafir edilmiş, bugün itibarıyla ilimizde Suriye vatandaşı kalmamıştır.
     Suriyelilerin misafir edildiği süre içerisinde 2 çocuk dünyaya gelmiş, hiçbir ölüm vakası vuku bulmamış olup, Suriyeli misafirler mutlu bir şekilde ilimizden ayrılmışlardır.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER