Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Osmaniyede 15 sivil toplum kuruluşu tarafından Muhacirine sahip çık Osmaniye sloganıyla Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu oluşturuldu


OSMANİYE (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyenin Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisine yerleştirilen Suriyeliler için Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu kuruldu.
     İlim Sanat ve Kültür Derneği (İLSAN-DER) Şube Başkanı Süleyman Dağ, dernek binasında düzenlediği toplantıda, Muhacirine sahip çık Osmaniye sloganıyla oluşturulan platforma 15 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini belirtti.
     Suriyeli sığınmacı sayısının 100 bini aştığını bu nedenle Türkiye genelinde sığınmacılar için düzenlenen yardım kampanyalarına herkesin destek olması gerektiğini ifade eden Dağ, Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisine yerleştirilen sığınmacılara yardım etmek amacıyla bu platformu kurduklarını belirtti.
     Dağ, şunları söyledi:
     Güney komşumuz Suriyede bir yılı aşkın zamandır bir iç savaş yaşanıyor. Kısa sürede biteceğe de benzemiyor. Kan içici zalim Beşşar Esed kendi halkını, her türlü ağır silahlarla gece gündüz, havadan ve karadan katlediyor. İç savaştan kaçan Suriye halkı her şeylerini geride bırakarak komşu ülkelere sığınıyor. Şimdiden Türkiyeye sığınanların sayısı 100 bini aştı. Bunlardan 8 bin 700 kişisi ise Cevdetiyeye yerleştirildi. Bizler de Muhacirine sahip çık Osmaniye sloganıyla oluşturduğumuz platformumuzda yer alan bütün kuruluşlar, ilimizde kalan sığınmacılara yardım amaçlı bir araya geldik. Gücümüz nispetinde ne tür yardım gerekiyorsa yapamaya hazırız.
     Suriye sınırında tel örgüye yakın bölgelerde konaklayan Suriyelilere de yardım etmek istediklerini kaydeden Dağ, bir grup arkadaşının bölgede ihtiyaç tespiti yaptığını belirtti.
     Yardımlar sayesinde Suriyedeki Müslümanların göç etmelerinin de engellenebileceğini anlatan Dağ, Önemli olan yapılacak yardımlarla bu insanları sınır ötesinde tutabilmek. Böylece büyük bir göç dalgası önlenir ve ülke boşalmamış olur. Hem de farklı ülkelere göçmekle ortaya çıkacak sorunlar ortadan kalkar. Bu kardeşlerimiz bizim muhacirlerimizdir. Dinimizin bize yüklemiş olduğu sorumluluk gereği bu mazlum insanlar bize sığınınca kardeş olduğumuzu yeniden hatırladık şeklinde konuştu.
     Dağ, bütün sivil toplum kuruluşlarını, Suriyeli sığınmacılar için kurulan platforma destek olmaya davet etti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER