Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan yaklaşık bin Suriyeli, Nizip Belediyesine ait sosyal tesislerde kalıyor


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan yaklaşık bin Suriyeli, Nizip Belediyesine ait sosyal tesislerde kalıyor.
     Suriyedeki iç karışıklıktan kaçarak Nizipe gelen ancak yer olmadığı için çadır kente yerleştirilemeyen Suriyelilere, belediye sahip çıktı. Yaklaşık bin sığınmacı, belediye bünyesindeki taziye evleri ve yeni yapılan fıstık haline yerleştirildi.
     Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kendisi tokken komşusu aç yatan bizden değildir düşüncesiyle Suriyeli vatandaşlara ev sahipliği yaptıklarını belirtti.
     Suriyelilere yardım etmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Akdoğan, Eğer bugün bizler zor durumda olan Suriyeli kardeşlerimize yardım edip onlara sahip çıkıyorsak bunun tek bir nedeni var, o da Allah içindir dedi.
     Akdoğan, belediye bünyesindeki sosyal tesisleri Suriyelilere tahsis ettiklerini ve onlara en iyi hizmeti sunduklarını aktardı.
     Suriyelilerin giysi, gıda ve yatak gibi ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen Akdoğan, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştıklarını vurguladı.
     Sosyal tesislerde kalan Suriyeliler ise ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığındıklarını belirterek, Burada az da olsa acımızı unutturacak sıcak bir ortamda kalıyoruz. Bize ev sahipliği yapan Nizip Belediyesine teşekkür ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER