Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Kahramanmaraştaki çadır kentte barınan 63 yaşındaki Suriyeli kadın, Halep kentine yapılan saldırıların arttığını öğrenince kalp krizi geçirdi -Suriyeli Cemile Mustafa, hastanede ameliyat oldu


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraştaki çadır kentte barınan 63 yaşındaki Suriyeli kadın, Halep kentine yapılan saldırıların arttığını öğrenince kalp krizi geçirdi.
     İç karışıklık nedeniyle yaşadıkları kentleri terk ederek Türkiyeye gelen Suriyeliler, ülkelerinden uzakta olsalar da yaşananlardan etkileniyor.
     Yaklaşık 7 ay önce ailesiyle Kahramanmaraştaki çadır kente yerleştirilen 5 çocuk annesi Cemile Mustafa, Türkiyeye gelmeden önce yaşadığı Halep kentine düzenlenen saldırıların arttığını öğrenince aniden fenalaştı. İlk müdahalesi çadır kentteki sağlık ünitesinde yapılan Mustafa, 112 Acil Servis ekiplerince Necip Fazıl Şehir Hastanesine kaldırıldı.
     Hastanede açık kalp ameliyatı olan Mustafa, sağlığına yeniden kavuştu. Tedavi gördüğü hastanede ülkesindeki olayları takip etmeye çalışan Cemile Mustafa, gazetecilere yaptığı açıklamada, Halepe yapılan bombalı saldırıların artmasının kendini endişelendirdiğini ifade etti.
     5 çocuğundan 2sinin Özgür Suriye Ordusunda bulunduğu anlatan Mustafa, şunları kaydetti:
     Çadır kentte sürekli Suriyeden bir haber almaya çalışıyoruz. Çünkü yakınlarımızın çoğu hala ülkede. Geçtiğimiz hafta televizyon izlerken Halepe saldırıların arttığını öğrendim. Bir anda kalbim sıkıştı. Sonra hastaneye getirdiler ve burada ameliyat oldum. Türkiyeye teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün sorunlarımızla ilgileniyorlar. Tek düşüncemizi ülkemiz. İnşallah olaylar sona erer de yeniden Suriyeye döneriz.
     Ameliyatı gerçekleştiren uzman doktor Mehmet Kirişçi ise Cemile Mustafanın ameliyatla kapalı 3 damarının değiştirildiğini ve sağlık durumunun da her geçen gün iyiye gittiğini belirtti.
     Kirişçi, Mustafayı en kısa sürede taburcu etmeyi planladıklarını ve çadır kentte kendisine uygun bir yer ayarlayarak genel sağlık takibine burada devam edeceklerini ta
    
     Muhabir: Ersoy Sevinç / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER