Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Osmaniyenin Kadirli ilçesinde, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler için ilaç kampanyası başlatıldı


OSMANİYE (A.A) - Kadirli ilçesinde, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler için ilaç kampanyası başlatıldı.
     Dosteller Derneği Başkanı Gürsel Kıreker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve sınırdaki kamplarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyelilerin yaralarına merhem olmak ve destek vermek amacıyla ilaç kampanyası başlattıklarını söyledi.
     Kadirli Gençlik Eğitim Derneği ile düzenledikleri kampanyada bir hafta gibi kısa sürede eczaneler ve vatandaşların yoğun desteğini gördüklerini belirten Kıreker, şunları kaydetti:
     Dosteller Derneği olarak Kadirli Gençlik Eğitim Derneği ile ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize yardım çalışması çerçevesinde, ilaç kampanyası başlattık. Çalışmamıza katılım çok yoğun oldu. Vatandaşlarımızın evdeki kullanmadıkları ve tarihi geçmemiş ilaçları biriktirdik. Eczacılar ve doktorlarımızdan destek gördük. Biriktirdiğimiz ilaçları Kaymakamımız Sayın Necip Çakmakın desteğiyle Osmaniye ve Suriye Halkı Dostluk Platformu yetkililerine gönderdik. Yardım çalışmalarımız devam ediyor.
     İlaç yardımına destek veren vatandaşlar ise herkesin bu çalışmaya destek vermesini isteyerek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER