Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Türkiyeye sığınan Suriyeli mültecilere yardım etmek için, Erdemli Sivil Toplum Kuruluşları Güçbirliği Platformu oluşturuldu


MERSİN (A.A) - Türkiyeye sığınan Suriyeli mültecilere yardım etmek için, Erdemli Sivil Toplum Kuruluşları Güçbirliği Platformu oluşturuldu.
     Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Dr. Emin Şekerci Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, iç savaştan dolayı ülkesini terk ederek mülteci durumuna düşen Suriyelilerden bin 700ünün Erdemli ilçesinde yaşadığını belirtti.
     Platform üyelerinin topladığı yardımların, kaymakamlık aracılığıyla Kilisteki yardım merkezlerine ulaştırılacağını ifade eden Özefe, Suriyeli kardeşlerimize yardım etmek hem insani hem dini görevimizdir dedi.
     Yeni kurulan platformla yardım toplamanın örgütlü bir şekilde olacağını anlatan Özefe şunları kaydetti:
     Suriyeliler de Kosovadakiler kadar bizim, Osmanlının yetimleri, bize bırakılan emanettirler. Zaman zaman duyuyoruz; bizde de yetim ve fakirler var. Niçin Somaliye Suriyeye yardım yapılıyor- diye. Bunlar bilmeden düşünülmeden söylenilen sözlerdir. Bizler geçmişte olduğu gibi Somaliye, Sudana, Suriyeye, Filistine ve tüm Afrika ülkelerine yetişmek ve onların dertlerine çare olmaya çalışırız. Türk milleti olarak bu bizim boynumuzun borcudur. Bizler o mazlum insanlara yardımlar yaptığımız müddetçe büyürüz. Oluşturulan güç birliği platformunun başarıya ulaşacağına yürekten inanıyorum.
     Platform Sözcüsü Tayyar Yeşilyurt ise verilecek yardım malzemelerinin düzenli bir şekilde Mehmet Atar İş Hanının birinci katında toplanacağını söyledi. Yeşilyurt, başlatılan iyilik hareketine herkesi katkı sunmaya davet etti.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER