Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Reyhanlı ilçesinde kimi zaman cami avlularında, kimi zaman penceresi olmayan inşaatlarda barınan Suriyeliler, yardım kuruluşlarının yaptığı yardımların yolunu gözlüyor


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Reyhanlı ilçesinde zor koşullarda barınmaya çalışan Suriyeliler, yardım kuruluşlarının yaptığı yardımların yolunu gözlüyor.
     Kimi zaman cami avlularında, kimi zaman penceresi olmayan inşaatlarda kalan Suriyeliler, yardım kuruluşlarının yaptığı yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyor.
     İlçede buldukları derme çatma yapılarda yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin, ayaklarında ayakkabıları bile olmayan çocukları da kendilerine ulaşacak yardım malzemelerini bekliyor.
     Ülkelerindeki olayların bir an önce bitmesini bekleyen Suriyelilerin çocukları, yardım paketlerinin içinden çıkan çikolataları yiyerek teselli buluyor.
     Bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri de zor koşullarda barınan Suriyelilere yardım malzemeleri ulaştırıyor.
     Vakıf ekipleri, Suriyenin değişik kentlerinden kaçarak Hatayın Reyhanlı ilçesine gelen ve burada sağlıklı olmayan koşullarda yaşayan çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 200 Suriyeli aileye gıda yardımında bulundu.
     İHH İnsanı Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımlarının yüzde 80inin Halep, Hama, Humus, İdlib, Lazkiye ile Akçakale Sınır Kapısı karşısında yer alan Deyrizor ve Rakka bölgelerine gönderildiğini söyledi.
     Sınır ötesinin yanı sıra Türkiyeye sığınan ve kötü koşullarda kalan Suriyelilere de destekte bulunduklarını ifade eden Karacaoğlu, Reyhanlı ilçesinde 200 Suriyeli aileye yardım götürdük. Yardım kolilerimizin içerisinde battaniye, temel gıda paketleri, bebek ürünleri, temizlik malzemeleri ve konserveler yer alıyor. Yaptığımız yardımla Suriyelilerin yaklaşık bir aylık ihtiyacını karşılamış oluyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER